The only way is up in Atlas

Om drukte in de liften te voorkomen, gaan de zes liften in Atlas vanaf vandaag alleen nog maar van vloer 0 naar vloer 8. Van daaruit kan de gewenste verdieping verder met de trap bereikt worden.

Het devies aan de TU/e blijft zoveel mogelijk thuiswerken, maar het zal de komende weken toch drukker worden op onze campus, zo is de verwachting. Maandag start het nieuwe academische jaar en vanaf 1 september mag er een dag per week op de universiteit gewerkt worden. Om rijen voor de liften in Atlas te voorkomen en social distancing te bevorderen, zijn de liften hier vanaf vandaag alleen nog te gebruiken van vloer 0 naar vloer 8 - en dit is een enkele reis. Naar beneden zal de trap gepakt moeten worden. Het wordt sowieso aangeraden om zoveel mogelijk met de trap te gaan. 

Ook is het aantal personen dat in een lift mag beperkt: drie personen indien allen een mondkapje dragen. Als dat niet het geval is, mag er maar één persoon per keer in. 

Mindervaliden

Voor mensen die minder valide zijn, of die met een kar of iets dergelijks naar een andere vloer dan 8 moeten - denk aan de karretjes van de catering - kan een liftbediende worden opgeroepen via de receptie van Atlas. Die brengt de mensen dan naar de juiste vloer.

Deel dit artikel