Harde lockdown: inpakken en wegwezen

Studievereniging Simon Stevin heeft maandagmiddag, na het bericht dat de coronamaatregelen fors aangescherpt worden, in allerijl haar bestuurshok leeggemaakt en de niet-houdbare zaken uit borrelruimte de Weeghconst veiliggesteld. De kantoorartikelen, snacks en biertjes worden voorlopig bewaard in een mobiele opslag: verenigingsbus Walter.

door
foto Kim Smulders

Het vorige bestuur heeft het nodige geleerd van de eerste lockdown halverwege maart, zegt Jankatiri Boon, commissaris bijzondere activiteiten bij Simon Stevin. “De vorige keer kon het bestuur niet bij zijn spullen komen en is er het een en ander over de houdbaarheidsdatum gegaan. Daarop is er een stappenplan gemaakt, dat nu in een grote poster aan de muur hangt.”

We horen aan de telefoon dat er lichte paniek is uitgebroken bij het bestuur sinds de NOS een bericht publiceerde dat er vanaf twaalf uur vanavond een harde lockdown komt tot 19 januari. “Oke, actie ondernemen, inpakken en gaan”, was de eerste gedachte. Het ‘COVID-19 evacuatieplan’ komt nu van pas.  

“Gelukkig zijn we beter voorbereid door de lessen van de vorige keer”, zegt Boon. “In ons stappenplan staat dat we de koelkast moeten leeghalen, de verjaardagskaartjes voor leden die binnenkort jarig zijn moeten meenemen, de telefoon moeten koppelen aan die van onze commissaris externe betrekkingen. Het snoep en eten uit de snackkast moet mee. We moeten papier met ons Simon Stevin-logo en enveloppen mee. Zelfs de voorzitterhamer wordt ingepakt. Verder controleren we de houdbaarheidsdatum van de voorraad bier. Maar er staat ook op de poster: 'Vergeet je motivatie niet'.”

Parkeren

Het bestuur stopt alle spullen in de verenigingbus genaamd Walter. Dat is een Ford Transit waarin negen personen passen. Als de studenten de banken eruit halen is er een grote laadruimte. “Dat wordt dan onze mobiele opslag waar we onbeperkt bij kunnen. We gaan vanmiddag nog overleggen bij welk bestuurslid we hem zonder parkeerkosten kunnen stallen.”

“We gaan er niet vanuit dat na 19 januari alles meteen weer goed is, dat hebben we wel geleerd inmiddels. Wij hebben het geluk gehad dat we vanaf de zomer in de Simonkamer konden bivakkeren. Vanwege ons goedgekeurde coronaplan voor dit kantoor mochten we blijven, toen alle medewerkers opnieuw verzocht werd thuis te werken. Maar deze lockdown zet ons nu ook weer buiten Gemini.”

Buurman Protagoras wacht de persconferentie van vanavond nog even af, maar pakt wel alles in om thuis te kunnen werken. Ook houdt de studievereniging vanmiddag alvast een grote schoonmaak, om te voorkomen dat er een horde fruitvliegjes in het Prothok ontstaat. Dat hebben ze eerder meegemaakt.. 

Op de hoofdfoto bovenaan zie je Roel Hazelhof en Jankatiri Boon een afscheidsdrankje nemen uit de Bokma-tap die ze van het vorige bestuur hebben gekregen. Boon: "Hij gaat helaas niet mee".

Deel dit artikel