Houd contact via TU/e Community Radio

De TU/e-gemeenschap samenbrengen, zonder dat die fysiek op de campus aanwezig is. Dat is het doel van TU/e Community Radio.

afbeelding Camiel Lintsen / Kade 05

Vrijdag 29 mei, 14.30-17.30 uur | Afsluitende show

Vandaag is de laatste uitzending op de TU/e Community Radio. Het plan is om met een knal af te sluiten, waarbij alle technici nog een kans krijgen om radio te maken, voordat ze de stekker eruit trekken. Interviews met vrienden van de show, de muziek die het radioteam het leukst vindt, de meest gedenkwaardige radiomomenten opnieuw beleven en elk uur zullen er vette prijzen worden weggeven. Hoewel ze een beetje verdrietig zijn dat dit – voor nu - de laatste show is, kijken ze er ook naar uit om na de zomer weer in de lucht te zijn tijdens de Intro.

 

Donderdag 28 mei, 19.00-22.00 uur | CHEOPS

Aanstaande donderdag neemt CHEOPS de TU/e Community Radio over. Het wordt een avond vol lekkere zomerse vibes, ontspannende muziek en vrolijke gesprekken. Ze zullen het hebben over wat studenten bezig en geïnspireerd houdt tijdens de quarantaine. En checken of er al mensen zijn met plannen voor de zomer. Dus ben je toe aan een ontspannen avond, doe dan mee donderdag!

 

Woensdag 27 mei, 19.00-22.00 uur | Achter de bank

Wat gebeurt er achter je bank? Dit mondiale dilemma, waar veel mensen in deze coronatijden mee worden geconfronteerd, wordt deze woensdag besproken. Kritisch kijken naar de bevindingen van enkele experts versus de frisse mening van Jan met de pet. Want er is meer nodig dan enkel cijfers om tot de juiste conclusie te komen.

 

Woensdag 27 mei, 14.30-17.30 uur | Heroes of Soul

Het zijn tijden waarin wat extra aandacht voor de ziel nodig is, vandaar een middag over soul en de grote helden die daar bij horen. We beperken ons tot vier hele grote namen die ieder op een heel eigen manier de soulmuziek hebben vormgegeven en een blijvende inspiratie zijn voor onder meer rappers en singer-songwriters. Een middag vol Aretha, Ray, Stevie en James…. Gepresenteerd door musicus en hoofd van Studium Generale; Lucas Asselbergs.

 

Dinsdag 26 mei, 19.00-22.00 uur | Industria

Hey student! Ben je al verveeld omdat je niet weet naar welke afspeellijst je moet luisteren op Spotify? Dinsdag 26 mei is de volgende uitzending van Industria op de TU/e Community Radio, waarbij Kapitein Koenk en Baas Boekoe het kandidaatsbestuur van Industria vertegenwoordigen. En deze centrale vraag komt aan bod: “Herinner je je de tijd voor de quarantaine?” Muziek, gesprekken en leuke spelletjes passeren de revue. Stem van 19.00 tot 22.00 uur af op radio.tue.nl om liedjes aan te vragen, spelletjes te spelen en geweldige prijzen te winnen.

 

 

Dinsdag 26 mei, 14.30-17.30 uur | Ademruimte

Aanstaande dinsdag neemt TINT voor de laatste keer de TU/e Community Radio over, met als thema 'ademruimte'. Ze zullen de positieve kant van de dingen aanhalen en bespreken hoe deze coronaperiode ons juist wat extra tijd geeft. Schakel in van 14.30 tot 17.30 uur met TINT life coach Margit en TINT event organisator Nuriye voor gesprekken over hoe een life coach deze situatie ziet, hoe het nieuwe banden creëert en hoe we dit gevoel van vrede kunnen vasthouden. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met wat relaxte muziek.

 

Maandag 25 mei, 19.00-22.00 uur | Van der Waals kandidaatsbestuur

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om kandidaat te zijn voor het bestuur van een studievereniging? Kom erachter in deze radioshow, waar meerdere kandidatenbesturen zullen worden geïnterviewd en gevraagd naar hun ervaringen. Dit alles wordt begeleid door muziek uit onze jeugd. Herinneringen ophalen aan middelbare schoolfeesten, je eerste kus of die ene vakantie met je vrienden. Je kunt bellen om je favoriete nummer aan te vragen en meteen de kostbare herinnering die eraan vastzit, met hen delen. Laat wat van je horen!

 

 

Maandag 25 mei, 14.30-17.30 uur | Enactus

Vanmiddag voorzien Theys en Rick je van de grootste hits uit je kindertijd op de TU/e Community Radio. Van je favoriete televisieserie uit vervlogen tijden tot dat ene nummer dat je leuk vond toen je vijf was, alles komt voorbij. Van 14.30 tot 17.30 uur zijn ze in de ether en kun je ze bellen om je favoriete liedje uit het verleden op te vragen of mee te doen aan een van de minigames. Het wordt DE perfecte show om te luisteren tijdens het studeren of het niksen. Tot horens!

 

Woensdag 20 mei, 19.00-22.00 uur | Rubs & Murt show

Deze woensdag kun je genieten van een primeur: de eerste Rubs & Murt show. Het belooft een avond te worden met een zeer divers muziekaanbod. Met het Rad van Fortuin wordt elk half uur een nieuwe muziekstijl bepaald. En je kunt originele Lucid goodies winnen door geluiden te raden. Als je een geluid denkt te herkennen, kun je tijdens de radioshow bellen naar 040 247 8113 en wie weet win jij.

 

Vrijdag 15 mei, 14.30-17.30 uur | Songfestival

Goedenavond Europa! Na 44 jaar zou het Eurovisie Songfestival dit jaar eindelijk terugkeren naar Nederland na de glorieuze overwinning van Duncan Laurence in 2019. Dit was natuurlijk in de pre-corona tijden, en helaas zijn er dit jaar voor niemand douze points. Er is echter nog genoeg te beleven aan een van de grootste en gekste entertainmentspektakels ter wereld. Studium Generale neemt je mee op reis door de geschiedenis, de politiek, het allerbeste en het beste van het slechtste!

 

Donderdag 14 mei, 19.00-22.00 uur | Drago

Dj’s Reinier Peters, Lukas Gehra (Franz) en Gijs Mescher (Mescher) presenteren ‘Drago: Flying on radio waves’. Het dispuut Drago van de studentenvereniging Demos bestaat vandaag 28 jaar. Om dit te vieren, brengen de dj’s je drie uur partymuziek en laten je zien wat het betekent om lid te zijn van Drago. Doe mee van 19.00 tot 22.00 terwijl ze een lolletje trappen en je zullen vragen om verschillende geluiden te raden.

 

Donderdag 14 mei, 14.30-17.30 uur | Let’s get classical

Pianisten Boris Zwaan en David Hordijk komen met een klassieke ervaring voor de TU/e Community Radio-luisteraars. Ze zullen je een aantal zeer mooie muziekstukken presenteren, maar je daar vooral ook iets over vertellen. Je moet klassieke muziek begrijpen voordat je ernaar luistert, dus stem af op  een gegarandeerd interessante show.

 

Woensdag 13 mei, 19.00-22.00 uur | Lies & Fliep

Vanavond geniet je van een drie uur durende show waarin Lisa en Filip je zullen voorzien van een aantal oldskool en relaxte deuntjes, vermengd met enkele guilty pleasure songs. Ze zullen praten over wat dingen die nu in hun quarantaineleven gebeuren en een paar mensen bellen om even bij te kletsen. Bereid je voor op muziek uit de jaren zeventig en John Mayer maar ook meer onbekendere artiesten en geklets over Lucid, Studentproof en Twist.

 

Woensdag 13 mei, 14.30-17.30 uur | ESSF

Deze woensdag zijn Randor en Christiaan van de koepel voor sportverenigingen ESSF, op de radio. Als ESSF werken we er hard aan om een aantal van de sportactiviteiten weer op de rails te krijgen in deze anderhalvemetermaatschappij. Zet je radio aan voor updates over en uitdagingen bij de huidige 'sportsituatie' en geniet van een aantal funky nummers.

 

Dinsdag 12 mei, 19.00-22.00 uur | Japie

De laatste keer dat Japie de radio overnam, gaven ze ons drie uur chemieplezier. Deze keer ligt de focus helemaal op ‘studenten van vroeger'. We luisteren naar hun muziek en praten ook met een paar alumni die nu in de chemische industrie werken. Luister mee op 12 mei tussen 19.00 en 22.00 uur.

 

Dinsdag 12 mei, 14.30-17.30 uur | DJ Chet en Tom

Genoeg van de huidige situatie? Laten we teruggaan naar de toekomst en praten over een terugkeer naar normaal en hoe normaal dat zal zijn. Geniet van een live DJ-set van DJ's Chet en Tom en stem af op wat onze toekomst kan brengen in The New Normal show!

 

Maandag 11 mei, 19.00-22.00 uur | NKBD

Vanavond neemt de debatcommissie, die jaarlijks het Nederlands kampioenschap Beleidsdebatteren (NKBD) organiseert, de TU/e Community Radio over! Luc (voorzitter) en Mik (sponsorcommissaris) spreken tussen 19.00 en 22.00 uur over beleidsdebatteren en het NKBD 2020, dat dit jaar volledig online wordt gehouden. Daarnaast is er geweldige muziek en schuiven debatspecialisten, debatenthousiasten en andere gasten virtueel aan. Wil je iets delen? Bel Mik en Luc op 040-2478113 en misschien kom je zelf ook in de show.

 

Maandag 11 mei, 14.30-17.30 uur | Team CASA

Joline en Manuel representeren vanmiddag Team CASA op de radio. Kom meer te weten over hoe het is om in een studententeam te werken, steek wat op van recente discussies over duurzaamheidsonderwerpen en geniet van een speciale ‘CASA-playlist’ die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.

 

Vrijdag 8 mei, 19.00-22.00 uur | Demos Heêrendispuut Diabolo

In deze tijden van duisternis zal een groep buitengewone heren de uitdaging aangaan om je alles te vertellen waarvan je overtuigd was dat je het nooit zou vergeten, maar dat je toch vergeten bent. Van liefdesuitdagingen tot de zin van het leven, dit alles en meer komt vanavond aan bod.

 

Vrijdag 8 mei, 14.30-17.30 uur | Summer in the city

Zomerhits en goede gesprekken zorgen voor het perfecte vrijdagmiddaggevoel. De Community Radio wordt gehost door community manager Erik de Jong. Naast dat je zult horen hoe anderen deze zomerse vrijdag vieren, zijn er tal van andere topics: de eerste successen van het Irene Curie-programma om meer vrouwelijke collega’s aan te nemen, diversiteit, gender en meer met Compass en plannen voor de zomer: wat gaan de TU/e’ers doen?

 

Donderdag 7 mei, 19.00-22.00 uur | Twintig jaar Studium Generale optredens

Vanavond gaat David Ernst je meenemen op een reis van twintig jaar aan artiesten onder de vlag van Studium Generale. Deze artiesten hebben dus op de TU/e opgetreden en zijn op één of twee na, door David geregeld. Het is maar een selectie, want er hebben natuurlijk tig artiesten opgetreden. Een tip voor zij die van Nederlandstalige teksten houden: die zijn ruim vertegenwoordig vanavond. Nog een paar leuke quotes over wat er backstage gebeurt en je hebt genoeg redenen om vanavond de TU/e Community Radio aan te zetten.

 

Woensdag 6 mei, 19.00-22.00 uur | Industria Interactie

Jochem en Danny van Industria Interactie hosten vanavond de TU/e Community Radio. De studievereniging voor Industrial Engineering richt zich op internationale zelfontplooiing en heeft ook een aansluiting op het ESTIEM-netwerk (European Students of Industrial Engineering and Management) dat verschillende lokale groepen Industrial Engineering-studenten bij elkaar brengt. Vanavond kun je dus genieten van een internationale radioshow!

 

Zondag 3 mei, 14.30-17.30 uur | TINT

Deze zondag is TINT te horen op de TU/e Community Radio met als thema ‘Digital Detoxing’. Mayke Krekel en Nuriye van Lamoen vertellen over motivatie, wat voor activiteiten je offline kunt doen tijdens deze crisis en ze hebben chille muziek voor je klaarstaan.

 

Vrijdag 1 mei, 14.30-17.30 uur | Batavierenrace

Komende zaterdag zou de Batavierenrace plaatsvinden, maar helaas gaat dit natuurlijk niet door in de originele vorm. Maar wel online: de zogenaamde digitale Bata! Geen estafette tussen Nijmegen en Enschede, maar thuis in de buurt op anderhalve meter afstand. Schakel vrijdagmiddag in voor tips over online hardloopwedstrijden en natuurlijk de beste hardloophitjes.

 

Donderdag 30 april, 14.30-17.30 uur | Hubble at Home

Het is 30 april, je hebt alle hoop op een goede afsluiting van je donderdagmiddag al verloren. Maar wacht even, de penningmeester van Hubble biedt hoop. Vanaf 14.30 uur kun je de Hubble vibe gewoon op radio.tue.nl vinden en hoef je je niet meer alleen te voelen.

 

Woensdag 29 april, 19.00-22.00 uur | Plugged

Vanavond is de voorzitter van Plugged, Tom Bormans, te gast bij de TU/e Community Radio. Lekkere muziek en enkele leuke interviews houden je vanavond van de straat.

 

Woensdag 29 april, 14.30-17.30 uur | Jaya is terug

Ze was verrast door alle leuke reacties na haar eerste radioprogramma en dus keert ze terug. De dans- en sportinstructrice van het Studentensportcentrum gaat het deze keer hebben over hobby’s en reizen. Wat zijn jouw hobby’s en hoe ga je daarmee om in deze tijden? Wat zijn bijzondere plekken waar je naartoe bent gereisd? Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte om je favoriete muziek bij haar aan te vragen.

 

Dinsdag 28 april, 19.00-22.00 uur | Quadrivium

Deze avond nemen Paul en Arend van muziekvereniging Quadrivium je mee op een wonderbaarlijk avontuur waarin je kennis maakt met moderne klassieke muziek. Ze zullen enkele vernieuwde versies van beroemde oude platen spelen, evenals enkele popnummers.

 

Dinsdag 28 april, 14.30-17.30 uur | Carrièreradio

‘You Got What It Takes’? ‘Keep On Keeping On’? ‘It’s Not Easy’ working ‘9 to 5’, so ‘Relax, Take It Easy’ and ‘Come Along’ with us. TU/e Career Academy en TU/e SkillsLab nemen dinsdag tussen 14.30 en 17.30 uur de TU/e Community Radio over. Tijdens de radioshow zullen ze fijne en zorgvuldig geselecteerde deuntjes spelen. Als je goed luistert, hoor je het carrièrethema door de nummers heen. Tussendoor kun je luisteren naar gesprekken over carrière en vaardigheden en krijg je nog enkele tips om je cv te verbeteren.

 

Vrijdag 24 april, 19.00-22.00 uur | Protagoras

Studievereniging Protagoras neemt vrijdagavond de TU/e-radio over. Je hoort allerlei soorten muziek, want het genre wordt bepaald door het Rad van Fortuin! Van carnavalsmuziek tot R&B en van techno tot liedjes uit de jaren nul. Je kunt bellen om aan het wiel te draaien en nadat het wiel het genre heeft bepaald, mag jij een nummer binnen dat genre kiezen.

 

Vrijdag 24 april, 14.30-17.30 uur | Groep-één | ESR

Deze vrijdagmiddag zullen fractievoorzitter Naomie Amsing en vicevoorzitter Ralph van Ierland van Groep-één | ESR de TU/e community radio hosten en ze hebben enkele speciale gasten op de planning: twee Tweede Kamer leden. Rond 14.30 uur komt Jan Paternotte van D66, waarmee ze spreken over het voorkomen van studievertraging in deze tijd. Daarnaast is er om 16.45 uur een interview met Niels van den Berge van GroenLinks. Hij vertelt over compensatie bij studievertraging, en mogelijk ook nog over de toekomst van het onderwijs.

 

Donderdag 23 april, 19.00-22.00 uur | SOLID

Luister naar Luc en Martijn van studententeam SOLID terwijl zij donderdagavond The Burning Desire Show presenteren op de TU/e community radio. Stem af op radio.tue.nl, vraag je favoriete vurige nummer aan, doe mee aan een paar games en leer meer over SOLID.

 

Donderdag 23 april, 14.30-17.00 uur | Beatles revival

Het is vijftig jaar geleden dat de Beatles uit elkaar gingen maar ze zijn nog altijd onverminderd populair, ook onder jongeren, weet Lucas Asselbergs, hoofd van Studium Generale. Als Beatles-fanaat sinds de kleuterschool kijkt hij vanmiddag terug op de muzikale historie die de Britse heren ons hebben nagelaten en interviewt hij Beatles-kenner Anne Hurenkamp, met wie hij onder andere spreekt over de bijzondere vriendschap tussen John Lennon en Paul McCartney. Natuurlijk wordt er ook Beatles-muziek gedraaid en heeft Asselbergs nog een leuke quiz voor de echte Beatles-kenners: wat onbekendere songs die hij instrumentaal afspeelt en geraden moeten worden. De winnaar krijgt twee kaartjes voor filmhuis De Zwarte Doos.

 

Woensdag 22 april, 19.00-22.00 uur | Industria Interactie

Vanavond zijn Jochem van Asten, voorzitter van Industria Interactie en Danny Brus, secretaris van dezelfde vereniging, te gast. Industria Interactie is gebaseerd op reizen en het opdoen van internationale ervaring door het leren kennen van verschillende culturen. Dat is dan ook het thema van deze avond. Jochem en Danny bellen wat connecties uit het internationale netwerk en er wordt muziek gedraaid die populair is in het land van de geïnterviewden.

Woensdag 22 april, 14.30-17.30 uur | Aan het WERK met Euflex Technificent

Euflex Technificent gaat de beste werknummers draaien, van klassiekers (wie zingt niet graag mee met de hit 9 tot 5 van Dolly Parton of wat input van Bruce Springsteen?!) tot de beste Hiphop Workz (Work it van Missy Elliott?), popsongs die je werkdag een boost geven en nog veel meer. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van banen; van studentenjob tot startersfunctie en deze woensdag helpen we je om in de juiste werksfeer te komen.

 

Dinsdag 21 april, 19.00-22.00 uur | A trip to Spain

Deze radioavond neemt je mee op een muzikale reis naar Spanje. Matthijs van Wijk, ook bekend als ‘Patito de Goma’ en Kasper Knuijt, ook wel ‘Bromista’ zijn de gastheren van deze avond. Ze zijn beiden lid van Tuna Ciudad de Luz, de studentenvereniging voor Spaanse muziek. We beginnen in ons mooie Eindhoven en introduceren je langzaam maar zeker aan onze Spaanse vrienden. Op deze reis ontmoeten we zowel mensen van onze eigen vereniging als vrienden van de Spaanse Tunas. Je maakt kennis met klassieke en moderne Spaanse muziek en krijgt nog wat tips van onze Spaanse vrienden.

¡La fiesta comienza aquí! Enjoy!

 

Maandag 20 april, 19.00-22.00 uur | FSE

Boris, voorzitter van de Wervingsdagen en Harmen, de voorzitter van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven, vertellen je hoe het is om een bestuursjaar te doen. Misschien overtuigen ze je zelfs om hun voorbeeld te volgen... 

 

Maandag 20 april, 14.30-17.30 uur | Vraag en antwoord

Marc Rosmalen, marketingcommunicatiespecialist bij de faculteit Industrial Engineering and Innovation Sciences, heeft geen specifiek thema zoals sommige andere gastpresentatoren. Maar hij heeft nogal wat vragen voor het publiek, dus we zijn verzekerd van interactie. Wat mis je het meest nu je vanuit huis werkt? En wat mis je juist niet? Hoe vecht je tegen mogelijke ‘corona kilo's’? Hoe vier je verjaardagen nu? Zijn er nog online pubquizzen die je wilt aanbevelen? Vertel het Marc van 14.30 tot 17.30 uur.

 

Zondag 19 april, 14.00-17.30 uur | Sunday chillings met TINT

Maak je op voor een inspirerende middag waarbij TINT je helpt bij het omgaan met ongezonde gedachten en het krijgen van zelfvertrouwen. Life coach stagiaire Laura Curta en eventorganisator Ana Pareira gaan dieper in op hoe die gedachten ontstaan en hoe je er mee om kunt gaan. Je kunt als luisteraar ook vragen stellen aan de dames. Tot zondag!

 

Zaterdag 18 april, 14.30 tot 17.30 uur | Jaya Vittal

Jaya Vittal, ook wel ZumbaJaya genoemd, is een Indiase geboren in Afrika. Ze is een bijzondere combinatie van een microbioloog, een gepassioneerde acteur en danser en sportinstructeur bij het Studentensportcentrum (SSC) waar ze veel verschillende groepslessen geeft. Aanstaande zaterdag deelt ze haar favoriete muziek op Spotify (#Jayavittal) en praat ze over sport, verandering van levensstijl en nog veel meer.

 

Vrijdag 17 april, 19.00-22.00 uur | Don Quishoots’ B&D Disco Hour

Kleding van nu, kapsels uit de jaren 30 en hits uit de jaren 70! Tijdens B&D Disco Hour nemen Barend en Didilicious je mee op reis door de discotheken van vroeger naar de zonnige strandfeesten van nu. Extra voordeel: tijdens het onderdeel ‘Raad die plaat’ maak je kans op een toffe prijs!

 

Vrijdag 17 april, 14.30 tot 17.30 uur | Stehven

Stehven is een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, Fontys en de TU/e om het studentenleven in Eindhoven te ondersteunen. In het programma vanavond komen actuele lokale initiatieven aan de orde gecombineerd met jouw favoriete muziek. Je kunt Stehven alvast een verzoeknummer sturen via Facebook.

 

Donderdag 16 april, 19.00-22.00 uur | Radio Industria

Mis jij je vrienden van Industria al? Donderdagavond hoor je bestuursleden Robert Geurten (a.k.a. Vieze Veur), Thijn Muselaers (a.k.a. Tiny Tinus) en Maurice Bressers (a.k.a. Big Bressers) live met hun ‘Dolle Donderdag’ show. Goede hits, verzoeknummers of even ‘Radje Draaien’; het komt allemaal aan de orde.

 

Woensdag 15 april, 19.00-22.00 uur | Hiphop en politiek

David Ernst is programmamaker bij Studium Generale en is onder meer verantwoordelijk voor het organiseren van concerten en workshops met muziek. Zijn scriptie schreef hij ooit over 'Hip Hop als tegenaanval'. In deze uitzending gaat hij het hebben over 'de 25 beste politieke hiphop tracks', maar aangezien drie uur boze politieke liedjes een beetje te veel zou kunnen worden, gooit hij er ook een paar mooie andere hiphop tunes uit 40 jaar hip hop historie doorheen om te vieren dat Hip Hop vorig jaar 40 is geworden.”

 

Dinsdag 14 april, 14.30-17.30 uur | Let’s get social

Pascal Appel is social media-manager bij het Communicatie Expertise Centrum. Hij wijdt je in in de wereld van de social media aan de TU/e tijdens de middaguitzending. Mix dat met een flinke dosis happy tunes en rector Frank Baaijens die om 16.30 uur inbelt voor een update en Pascal is onze man vanmiddag!

Maandag 13 april, 19.00-22.00 uur | Scheikunde met Japie

T.S.V. Jan Pieter Minckelers, ook wel Japie genoemd, host vanavond de show op TU/e Community Radio. Roy Wink en Jord Jansen zijn de dj’s. Hun thema is, hoe kan het ook anders, scheikunde. Al klinkt dat op de radio in het Engels beter: chemistry!

Liedjes die een link hebben met scheikunde komen voorbij, er zijn interviews met mensen van de faculteit Scheikundige Technologie. Dus als je wel toe bent aan een wetenschappelijke leuke break van het studeren voor je tentamens, tune dan in!

Donderdag 9 april, 14.30-17.30 uur | UniPartners

Luister donderdag van 14:30-17:30 naar ‘Turn it UP!’, het radioprogramma verzorgd door UniPartners. Zij zullen interviews afleggen met hun contacten bij Deloitte, AB Imbev en een eigen ondernemer binnen Eindhoven.

Of doe mee aan ‘Minute master’, waar je zoveel mogelijk vragen binnen een minuut goed moet beantwoorden om kans te maken op een Bol.com cadeaukaart t.w.v. €75! Je kunt natuurlijk ook voor de lekkere hitjes inhaken, deze hebben we in overvloed voor je klaarstaan!

Dinsdag 7 april, 19.00-22.00 uur | David Hordijk: studiemuziek

David Hordijk is pianist en componist, maar ook TU/e-student. Vanavond draait hij muziek die zeer geschikt is om bij te studeren en/of relaxen. Je kunt zijn playlist opnieuw beluisteren.

Dinsdag 7 april, 14.30-17.30 uur | Wervingsdagen

Boris Zwaan van de Wervingsdagen is terug op de radio! Vanmiddag draait hij de platen en houdt interviews. Zo praat hij met Roland Rutten, CEO van 2R Enterprises over hoe het is om je eigen onderneming op te zetten.

Daarnaast belt een consultant van de Young Advisory Group in om wat over zijn werk te vertellen.

Je kunt chatten met Boris via de chatfunctie op de site. Daar kun je ook verzoeknummers aanvragen. Dat wordt dus luisteren vanmiddag!

Maandag 6 april, 19.00-22.00 uur | Radio Bulgaria

Fontysstudent en vaste gast in het Studentensportcentrum Petrov Staykov neemt de avondprogrammering voor zijn rekening. Zijn thema is het leven van internationale studenten in Nederland. Hij zal verschillende internationals bellen die vertellen hoe het is om als student in Nederland te wonen, ver weg van je thuisland en familie.

Maandag 6 april, 14.30-17.30 uur | What about your future?

Vanmiddag draait Vincent Bolta aan de knoppen tijdens TU/e Community Radio. Bolta is Human Vehicle Interaction & Driver Support Systems Engineer van Solar Team Eindhoven en masterstudent Computer Science and Engineering. Het thema van zijn uitzending is ‘What about your future?’.

Studenten hebben in deze tijd van isolatie tijd om na te denken over hun toekomst. Wat doe je momenteel om je toekomst te verbeteren? Waar zie je jezelf over vijf, tien of twintig jaar? Een studententeam zou een goede optie kunnen zijn. Verschillende studententeams zullen dan ook inbellen en hun verhaal doen.

Tel daarbij lekker golden oldies, pop en wat lekkere upbeat songs en je hebt een heerlijke uitzending om naar te luisteren!

Zondag 5 april 14.30-17.30 uur | TINT

Zondag laat TINT weer van zich horen op TU/e Community Radio, van 14.30-17.30 uur. Op het programma staat een middag vol live mindfulness, tips voor goeie apps, boeken en films. Ook kijken ze naar de toekomst ná corona. TINT life coach stagiaire Laura Curta en TINT evenementenorganisator Mayke Krekel zijn de presentatoren in de studio. Hun gasten die inbellen zijn TINT’s life coaches Margit van Tuijl en Rachelle van Andel. Tot zondag!

Zaterdag 4 april, 14.30-17.30 uur | Lara Hofstra (Sportcentrum)

Hoe is dat nou, als je als international aankomt in Nederland? Waar loop je tegenaan, wat maak je mee? Hoe pas je je aan aan de nieuwe cultuur? Lara Hofstra, internationaliseringscoördinator van het Studentensportcentrum vertelt met humor over haar ervaringen. Ook zal ze het hebben over de TU/e Luisterlijn, een initiatief van haar om eenzame TU/e’ers een luisterend oor te bieden. Tel daarbij Lara’s lievelingsmuziek op en jouw zaterdagmiddag kan niet meer kapot.

Zaterdag 17.30-18.30 uur | Live Q&A proctoring examens

Het online afnemen van tentamens roept nog steeds veel vragen en zorgen op bij studenten, ondanks de zorgvuldige communicatie hierover naar studenten. Daarom brengt TU/e Community Radio vanmiddag een live Q&A met Ludo van Meeuwen en een lid van het proctoring team van de TU/e. Studenten kunnen vragen insturen via radio@tue.nl

Vrijdag 3 april  | Vanmiddag staat filmmuziek centraal in de radio-uitzending. Muziek speelt een bepalende rol in film. Lucas Asselbergs, directeur van Studium Generale en muzikant, vertelt je de ins en outs van filmmuziek en laat onsterfelijke thema's van films van vroeger en nu horen. De uitzending is van 14.30-17.30 uur.  

Vanavond tovert studievereniging Van der Waals van Technische Natuurkunde de uitzending om tot een sprookjesachtige Disney-avond. Van 19.00-22.00 uur brengen Niek en Rein jullie populaire Disney-liedjes uit Vaiana, Frozen en de Beauty and the Beast. Schakel in, laat je meevoeren en luister hoe ver de heren zullen gaan.

Donderdag 2 april | Het is studententeams wat de  klok slaat vandaag tijdens de middaguitzending van TU/e's Community Radio. Anne Smits, teammanager van studententeamBlue Jay, vertelt vanmiddag (tussen 14.30-17.30 uur) over de drone die zij ontwikkelen en die de assistent van de toekomst moet worden. Natuurlijk praat ze niet alleen over haar team, ze deelt ook mooie verhalen van studententeams Virtue en Solid op de radio. En ze probeert natuurlijk jou te overtuigen van de voordelen als je je bij hun team(s) aansluit. Vragen zijn zeer welkom via de chat.

's Avonds draait studievereniging Industria doorrrrr op TU/e Radio. Van 19.00-22.00 uur brengen Robert Geurten (a.k.a. Vieze Veur), Thijn Muselaers (a.k.a. Tiny Tinus) en Maurice Bressers (a.k.a. Big Bressers) de 'Dolle Donderdag show'! Met de lekkerste hits, live verzoeknummers aanvragen en Radje Draaien. Luisteren dus!!

Woensdag 1 april | Laat je niet in de luren leggen vandaag! Wat wél waar is, is dat Yves Houben (Team Lead van het Center for Academic Advising van Wiskunde & Informatica) de presentatie weer voor zijn rekening neemt vandaag. 's Middags doet hij dat samen met Marjan van Ganzenwinkel (Recruitment Manager & Trainer Communication Skills van het CEC). Wees voorbereid op grappen, grollen, goeie muziek en gezang! 's Avonds neemt Yves het programma alleen voor zijn rekening. Bel dus gerust in voor een leuk gesprekje! Tijden: 14.30-17.30u en 's avonds van 19.00-22.00 uur. Stay tuned on radio.tue.nl!

Maandag 30 maart | Community manager Erik de Jong presenteert vanmiddag de radioshow - van 14.30-17.30 uur. Op de planning staan onder meer interviews met Go Green Office, kartrekker van de strategic area Health Carmen van Vilsteren en met Lara Hofstra, over haar initiatief om een TU/e Luisterlijn op te richten tegen eenzaamheid. 

De avondprogrammering is nog niet rond. Ben of ken jij iemand die een dagdeel een programma voor TU/e's Community Radio op zich wil nemen? Laat het dan weten via de chatfunctie.

Vrijdag 27 maart | Het is bijna weekend! En wie mogen het weekend inluiden op TU/e Community Radio? Esther Lutterman, communicatiemedewerker bij Wiskunde & Informatica, zit vanmiddag achter de microfoon van 14.30-17.30 uur. Zij zal stafmedewerker Joep Huiskamp en CvB-voorzitter Robert-Jan Smits interviewen. En natuurlijk lekkere hitjes draaien om je de laatste werkdag van deze week door te komen.

's Avonds (19.00-22.00 uur) draait Paul Andrei de plaatjes. De communicatiemederwerker van de faculteit Biomedische Technologie heeft als rode draad van zijn show Roemenië, de Balkan en internationals. Ook zal hij vertellen over zijn deelname aan talentenshow Holland's got Talent. 

Donderdag 26 maart | Studentengroepering Groep-één|ESR draait vanmiddag (14.30-17.30 uur) door op de radio. Naomie Amsing en Ralph van Ierland zitten in de universiteitsraad en geven een inkijkje in hun leven. Maar ze delen ook hun muzieksmaak en houden interviews met mensen van binnen en buiten de TU/e. Ook zijn vragen (via de chat) welkom! 's Avonds (van 19.00-22.00 uur zitten twee bestuursleden van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven achter de microfoon.

Woensdag 25 maart | Vanmiddag draait de internationale studentenvereniging Cosmos aan de knoppen van TU/e Community Radio, van 14.30-17.30 uur. 's Avonds neemt studievereniging Thor het over. Zij zijn te beluisteren van 19.00-22.00 uur.

Terugluisteren interviews | Natuurlijk kun je niet altijd naar TU/e Community Radio luisteren. Daarom kun je vanaf nu de interviews met gasten terugluisteren via de site. Hoef je niks meer te missen!

Dinsdag 24 maart  | Yves Houben, Team Lead van het Center for Academic Advising van Wiskunde & Informatica, is vandaag gast-DJ. Van 14.30 tot 17.30 uur praat hij samen met vaste presentator Sabine Jongerius en luisteraars over uiteenlopende onderwerpen. Dat kan variëren van Office365 tot Escape Rooms (Yves ontwikkelt Escape Rooms!) en Sex Education op Netflix. Maar er is meer, want er vallen prijzen te winnen door virtueel aan het rad te draaien.

OM 16.30 uur praat CvB-voorzitter Robert-Jan Smits ons bij over de laatste stand van zaken rondom de corona-crisis. Van 19.00-22.00 uur praten Hedwich van Engelen en Yves Houben over studiemanagement in tijden van corna. Ze bellen met Desy Block (LGBT+ academisch adviseur), hoogleraar Edwin van den Heuvel (Data-Scientist), en professor Remco van der Hofstad over onderwijs. Ook 's avonds draait het Rad van Fortuin voor prijzen, dus zorg dat je erbij bent!

Maandag 23 maart | Vanmiddag kun je weer lekker luisteren naar TU/e Community Radio van 14.30-17.30 uur. Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur, belt vanmiddag in als gast. In de avond zit studievereniging Intermate aan de knoppen als gast-DJ. Van 19.00-22.00 uur.

Vrijdag 20 maart | Vanmiddag is Hedwich van Engelen van ESA te gast in de uitzending. Ze geeft studietips en informatie over studiemanagement. Aan het eind van de middag belt rector Frank Baaijens in.

Donderdag 19 maart | De vaste presentatoren zitten donderdag aan de knoppen van 14.30-17.30 uur. Ze hebben vandaag team Bluejay en CvB-lid Nicole Ummelen in de uitzending (rond 15.20u). Vanaf 19.00 uur neemt Boris Zwaan van de Wervingsdagen het programma voor zijn rekening. Studenten kunnen vragen indienen over hun carrière, die Boris zal beantwoorden met een career coach. De uitzending duurt tot 22.00 uur.

Woensdag 18 maart | TU/e Community Radio zendt op woensdag 18 maart uit van 14.30 tot 21.30 uur. Van 18.30 tot 21.30 uur is er een live avondblok met Cosmos. Te beluisteren via radio.tue.nl


 

Community-manager Erik de Jong bedacht vrijdag, toen bekend werd dat de TU/e haar deuren zou sluiten, dat er iets moest gebeuren. "We willen de gemeenschap - en dan vooral ook de internationals die alleen thuiszitten, zonder familie en vrienden - een hart onder de riem steken. Hen laten weten wat er speelt, dat er aan ze gedacht wordt, contact met ze leggen", zegt De Jong. Dat moet TU/e Community Radio voor elkaar krijgen. De voertaal in de radioprogramma's is Engels.

Tijdens de afgelopen Intro maakte studievereniging GEWIS van de faculteit Wiskunde & Informatica dagelijks een radioprogramma. De Jong nam contact op met GEWIS en al snel werd actie ondernomen om dit kanaal ook in deze tijd in te zetten om het gemeenschapsgevoel een oppepper te geven. In allerijl werd de hardware geregeld via IMS en werd een studio opgebouwd in Atlas. Drie studenten van W&I zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat vanmiddag vanaf 14.30 uur radio.tue.nl kan gaan draaien. Dit zijn Sabine Jongerius, Wout de Ruiter en Thomas Wiepking. Inmiddels is ook student Automotive Melvyn Williams ingevlogen als technicus.

Programmering

De planning is vooralsnog dat ze elke dag van 14.30 tot 17.30 uur een programma maken, met De Ruiter en Jongerius als presentatoren. Die uitzending wordt elke dag vanaf 19.00 uur herhaald. Buiten het programma om wordt muziek gedraaid; verzoeknummers kunnen via de chatfunctie - die is nog onder constructie - van de site worden aangevraagd.

"We zoeken vooral samenwerkingen om een programma te kunnen maken", zegt presentatrice Sabine Jongerius. De eerste plannen staan al: David Ernst van Studium Generale komt praten over hiphop, Joep Huiskamp van Dienst Algemene Zaken deelt zijn kennis over de geschiedenis van de universiteit. Er wordt gebeld met communitymanager Erik de Jong, met het TU/e-crisisteam, en er komt een item over hoe je jezelf aan het studeren houdt. "Daarvoor bellen we met een studentendecaan, en we hopen dat er ook studenten inbellen om het interactief te maken", zegt Jongerius. 

Het wordt een proces van al doende leren en uitvoeren. Zo moeten er ook nog jingles en bumpers worden gemaakt en is content voor het programma heel erg welkom. "De grote uitdaging is interessante radio te kunnen maken voor de mensen die thuis zitten." Dus heb je een idee en heb je zin om een item te maken voor TU/e Community Radio? Meld je dan aan via de site of bel de programmamakers via 040-247 8113. "Iedereen kan van thuis uit iets maken voor ons, daarvoor hoef je niet naar de studio te komen", zegt Jongerius. 

Tijd over

De vier studenten zitten nu in de lesvrije week. "We hebben nog wel wat studiewerk liggen, maar dit is hartstikke leuk om te doen. Al onze weekendplannen zijn toch gecanceld, evenals repetities, concerten, trainingen. Een beetje tijd hebben we wel over", aldus Jongerius. Het is niet de bedoeling dat ze alledrie de weken dat de maatregelen van het RIVM gelden continu zelf radio maken. "We proberen via andere studentenverenigingen meer presentatoren en technici te regelen."

Deel dit artikel