Haal je Valentijnsdiner af bij Hubble

Corona is killing voor de liefde: flirten in de kroeg is geen optie, laat staan een romantische date in een restaurant. Hubble Community Café en student diversity officer Lara Hofstra trekken zich het lot van de lovers aan. Op Valentijnsdag kunnen stelletjes (in spe) voor weinig geld bij Hubble een diner afhalen om samen te delen. Roze bubbels zijn optioneel.

door
foto Prostock studio / Shutterstock

“Op feestjes, in het sportcentrum, bij colleges – normaal kan de liefde overal opbloeien. Maar nu zit iedereen al bijna een jaar alleen thuis. Ik denk dat veel studenten en medewerkers een knuffel missen. Of gewoon een goed face-to-face-gesprek.” Valentijnsdag leek Lara Hofstra, student diversity officer van de TU/e, daarom een mooie gelegenheid om verliefden een duwtje in de rug te geven, samen met Hubble, het community café in Luna. “Dit Valentijnsdiner is een goed excuus om die veelbelovende Tindermatch of stiekeme crush eindelijk uit te nodigen voor een date.”

Ook pril verliefde of al decennia gelukkig getrouwde stelletjes mogen tot uiterlijk 9 februari een diner reserveren, als de aanmelder dat maar met een e-mailadres van de TU/e doet. “De universiteit draagt financieel bij, zodat we het diner voor twee voor slechts tien euro aan studenten en medewerkers kunnen aanbieden”, aldus Hofstra. Voor vijftien euro heb je er een fles brut rosé bij.

Lady en de Vagebond

Bij een vergelijkbare actie rond de feestdagen maakte de kok van Hubble zestig TU/e’ers blij met een chic afhaaldiner. Hofstra: “Ik hoop dat we nu minstens dertig stelletjes een mooie avond kunnen bezorgen.” Breng je Valentijnsdag – een zondag – heel onromantisch bij je ouders door, dan kun je je date overigens ook een dagje opschuiven, benadrukt ze. “Dan haal je het diner af op maandag 15 februari.”

Het driegangendiner is bedoeld om samen te delen. Een van de opties voor het hoofdgerecht-voor-twee is spaghetti met gehaktballetjes, zodat je je eigen Lady-en-de-Vagebond-spaghettisliert-zoen kunt initiëren. Maak je daar dan een ludieke foto van – of van een ander fotogeniek moment tijdens de dinnerdate – dan kun je bovendien een tegoedbon voor nóg een romantisch diner winnen, in te wisselen zodra Hubble de deuren weer mag openen. En dan maar hopen dat de liefde tegen die tijd nog niet bekoeld is, “maar als vrienden komen mag ook”, lacht Hofstra.

Deel dit artikel