Instellingen sluiten eerder vanwege avondklokrellen

Net nu de Tweede Kamer heeft besloten dat de avondklok ook niet zal gelden bij praktijkonderwijs, gooien de rellen roet in het eten. Meerdere instellingen gooiden hun deuren dinsdag eerder dicht.

door
foto Bart van Overbeeke

Uit vrees voor nieuwe rellen heeft de gemeente Den Bosch een noodverordening afgekondigd. In overleg met de burgemeester werden daar alle vestigingen van Avans Hogeschool dinsdag om half vijf gesloten, meldt nieuwssite Punt. Tentamens die aan het eind van de middag gepland stonden, zijn tot nader order uitgesteld.

Ook de Hogeschool Rotterdam neemt het zekere voor het onzekere en sloot haar gebouwen om 19.00 uur, zodat studenten en medewerkers veilig thuis konden komen. 'Later deze week beoordelen we hoe de situatie zich ontwikkelt en kijken we hoe we deze maatregel kunnen terugdraaien.'

De TU/e gaat, zoals Cursor gisteren al schreef, een stap verder en heeft de avondtentamens op de campus voor de rest van deze week afgelast. Op de campus worden geen problemen verwacht, maar: 'Op een aantal trajecten is de afgelopen dagen het openbaar vervoer stilgelegd tijdens de rellen, terwijl velen afhankelijk zijn van dat openbaar vervoer. We hebben daarom besloten om alle on-campus avondtentamens in deze tentamenperiode per direct te annuleren.'

Dinsdagmiddag nam de Tweede Kamer een motie aan die behalve tentamens ook praktijkonderwijs in de avonduren mogelijk maakt.

Op de foto: herstelwerkzaamheden aan het station in Eindhoven, dat zondagmiddag het middelpunt en mikpunt was van ongeregeldheden.

Deel dit artikel