Demos wijst parkeerders voor vaccinaties de weg

De kwetsbare groepen die deze week hun coronavaccinatie mogen halen bij het Evoluon, worden welkom geheten en eventueel naar de deur begeleid door Demos-leden. De studentengezelligheidsvereniging zet zich in als parkeerwacht. Dat is om maatschappelijke betrokkenheid te tonen, maar ook om geld te verdienen voor de vereniging.

Fotograaf Bart van Overbeeke trof het tweetal per toeval: Pieter Jacobs (links op de foto) en Mark Langedijk. Beide zijn bestuurslid van Demos en Langedijk vertelt bij navraag waarom zij automobilisten, maar ook fietsers en lopers, de weg wijzen naar de prik die tegen corona vaccineert. Van zaterdag tot woensdag zijn kwetsbare groepen 60-plussers van Eindhoven aan de beurt in het Evoluon.

“Een moeder van een verenigingslid wist dat de gemeente zocht naar parkeerwachten voor vijf dagen en dacht dat Demos wel iets kon betekenen. Wij doen dit graag, want het is van maatschappelijk belang dat deze vaccinaties zo goed mogelijk verlopen. Met zestien van onze leden gaan wij vijfduizend mensen begroeten en hulp aanbieden bij het vinden van een parkeerplaats of de weg naar de ingang”, zegt vice-president Langedijk.

Bijverdienste

Het geld dat daarmee verdiend wordt, een vrijwilligersbijdrage voor negentig manuren, gaat in de kas van de vereniging. Het is een welkome aanvulling op de weggevallen baromzet in sociëteit De Keizer. “We organiseren wel vaker iets om geld in het laadje te brengen. Verder hebben we natuurlijk inkomsten door contributie en giften van reünisten.”

In de week van de verkiezingen houdt Demos haar 58e dies-week. “Op maandag 15 maart hopen we wat geld over te houden aan de Kookshow, om te gebruiken bij volgende activiteiten. Leden kunnen voor vijf euro een pakket met ingrediënten ophalen, waarmee ze ’s avonds via een online workshop onder leiding van onze kookcommissie een driegangenmenu maken.”

Omdat de verjaardag van Demos in de verkiezingsweek valt, wordt er heel toepasselijk ook een debatavond georganiseerd. In tweetallen zetten de leden dan alles op alles om ludieke stellingen het best te verdedigen. Langedijk, zelf een Zeeuw, verheugt zich al op de stelling ‘Limburg is mooier dan Zeeland’.

Deel dit artikel