Jarig Demos vraagt hele stad op de koffie

Demos bestaat vijfenvijftig jaar en dat vraagt uiteraard om een feestje. Nu eens niet (alleen) met bier, maar met koffie - en véél ook. Op 8 februari hoopt de studentengezelligheidsvereniging in TU/e’s ‘markthal’ de grootste koffietafel ooit neer te zetten. En, Demos is niet flauw: heel Eindhoven is uitgenodigd.

Zo’n tachtig liter koffie zal er naar verwachting doorheen gaan op donderdag 8 februari. Dat wil zeggen: als alle genodigden voor wie plaats is aan de uitgestalde vijfenvijftig tafels, komen opdagen voor een feestelijk bakkie leut. Demos maakt haar aanstaande wereldrecordpoging dan ook niet alleen kenbaar op de campus, benadrukt medeorganisator Mirko Bolsenbroek, maar ook elders in de stad. “We gaan posters ophangen in buurthuizen en zo.”

Rond de tweehonderdvijftig bezoekers hoopt Demos volgende week te ontvangen, “maar dat is echt maar een gok”, aldus Bolsenbroek. Of daarmee daadwerkelijk een wereldrecord met officiële status zal worden gevestigd, valt trouwens nog te bezien, zo bekent hij meteen. “Het gaat ons eigenlijk vooral om het neerzetten van een gezellige stunt, samen met inwoners van de stad.”

Ook verderop tijdens het elfde-lustrumjaar (met het thema ‘Maximaal’) hoopt de jarige vereniging haar gezicht in Eindhoven te laten zien. Zo neemt Demos op donderdag 3 mei het Stadhuisplein in de binnenstad over, met de hele dag gratis activiteiten voor jong en oud en, in de avond, livemuziek van diverse bandjes. Verder staat onder meer een feest voor studerend Eindhoven op het programma. 

De cafeïnerijke recordpoging (overigens wél mede-powered by een bekende Brabantse bierbrouwer) begint op 8 februari om 12.45 uur. 

Deel dit artikel