Intro 2023 | De beste outfits

Cursor ging op zoek naar de allervetste outfits van de Intro. En dat waren er een hoop, maar op het moment dat je echt op jacht gaat vind je natuurlijk niet meer die pareltjes die je eerder toevallig voorbij hebt zien komen. Toch hebben we er dinsdag enkele op de gevoelige plaat weten vast te leggen: van Barbiefans tot kamelenherders, we’re loving it!

door
foto Leoni Andriessen

Op het terras van Hubble vinden we twee kamelenherders op een picknickbank. De kamelen lijken even te zijn ontsnapt, maar voegen zich er al snel bij voor de foto. Ze vinden het echt ‘special and great’ om kameel te zijn. Vooral ‘the camelness of it and the fur’ vallen in de smaak. De ouders lichten de zaak nog even toe: “Het herderthema kwam al snel in ons op omdat we de kids bij elkaar moeten houden. We hadden eerst ook een stok maar die zijn we al kwijt. Veel mensen die ons zien, vragen nu wel steeds ‘waar zijn jullie kamelen?!”

Zeven prima ballerina’s die altijd al in Cursor hebben willen komen, tja, die kunnen wij uiteraard niet laten lopen. De papa en mama weten ons te vertellen dat de rokjes een soort eerbetoon zijn aan hun eigen intro-ouders jaren geleden die elegante jurkjes voor hen hadden gekocht. De introkiddo’s van het gezin vinden het wel geinig. “Veel mensen lachen, maar we krijgen ook complimentjes. Dat laatste vooral van mannen.” Nou jongens, jullie staan in Cursor: check!

Ship ahoy: deze kapiteins (twee op één schip, zou dat goed gaan?) en matrozen zijn ook in het donker makkelijk te vinden door de lichtjes op hun petten. Ze zijn van Electrical Engineering ‘en dan moeten er lichtjes op’ wist een van de papa’s. De petten van de kiddo’s geven helaas nog geen licht, maar dat beloven ze vanavond te gaan fixen. Het geheel werkt met een soort hub die je verbindt middels wifi aan een access point dat je maakt met je telefoon. Tech- én zeewaardig!

Ken en Barbie liepen voorbij nabij Gemini. Of Barbie en Barbie? Beide kiddo’s hadden in ieder geval een Barbie om hun middel en één van hen ook nog een Barbie-ring om de vinger. De intromama bleek Barbiefan en besloot tot dit thema. Ken: “We moesten ook de liefde verklaren aan iemand die hoog zit in het bestuur. Dat heb ik gedaan door het geven van mijn ring”, zo verklaart hij zijn kale hand.

Deze dappere zwaardvechters kwamen we tegen voor Atlas. De herengroep verbonden aan Simon Stevin had een duidelijke gedachte achter het kostuum en de zwaarden: de Intro is alsof je een strijd aangaat. Een pittige week. Ze lijken overigens niet alleen in die gedachte: zwaarden zijn populair dit jaar.

We kunnen alleen maar zeggen: keep up the good work, bedenk een gekke outfit en wie weet zetten we je nog op de foto. Taggen en insturen mag ook: @cursortueindhoven op Instagram.

Foto's | Leoni Andriessen

Deel dit artikel