InMotion organiseert career event op Circuit Zandvoort

InMotion, het studententeam dat zich bezig houdt met het versnellen van de energietransitie van de automotive industrie, heeft een toepasselijke locatie gekozen voor een career event voor studenten: CM.com Circuit Zandvoort. Naast oriëntatie op je carrière kan je ook een heel bijzondere ervaring winnen: plaatsnemen in de second seat van hun raceauto ‘The Revolution’.

door
foto Jerome Wassenaar

Partnership manager Hieke van Heesch en marketing manager en recruiter Charelle Polderman van InMotion verwachten dat de tickets voor het event op 8 maart als zoete broodjes over de toonbank zullen gaan. “Het is heel uniek dat we dit kunnen aanbieden”, zegt Van Heesch. “De meeste raceauto’s van dit kaliber hebben niet eens een second seat (tweede stoel naast de coureur, red.). En het meerijden in de Revolution is ook voor het team een unicum, dat heeft nog niemand van ons mogen doen. Je moet namelijk een racelicentie hebben om in zo’n snelle grote auto (1.300 kilo, meer dan 4,5 meter lang) te mogen rijden.”

De teamleden praten gepassioneerd over de elektrische auto-industrie en het sneller laden van de voertuigen. “We kunnen onze auto nu al in twaalf minuten laden, maar we zijn met een tweede generatie batterijpakket bezig waarmee je in enkele minuten kan laden”, weet Van Heesch. “En dit zouden we niet kunnen waarmaken zonder onze partners. Daaruit is dit idee ontstaan. Die partners helpen ons bij de ontwikkeling van de raceauto, het batterijpakket en bij onze groei als team en daarom willen we wat terugdoen. Zij zoeken naar technische studenten. Dat zijn wij en wij zoeken ook regelmatig naar bijvoorbeeld een stage, een bachelor eindproject of traineeship. Op het career event kunnen we vraag en aanbod matchen. CM.com Circuit Zandvoort is ook een partner van ons, maar biedt tegelijkertijd natuurlijk de perfecte locatie voor dit event om in ons thema te blijven.”

Of de bezoekers van het career event straks niet teveel worden afgeleid, is nog wel de vraag, want het event vindt plaats boven de pitboxen, waar een mooi uitzicht is op het circuit waarop The Revolution zijn rondjes zal rijden. Een kleine rondleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Zelf rijden mag dus helaas niet, die taak neemt technisch testcoureur Kevin Abbering op zich. Van Heesch: “Hij heeft al vaker voor ons gereden en weet ook precies hoe onze auto werkt. Daarnaast heeft hij veel rallyracen gedaan.”

Maar de stoel naast Abbering is dus nog vrij voor één gelukkige student die middels loting zal worden bepaald en er zijn tachtig kaartjes beschikbaar voor het event. Hoe snel die student dan over het circuit zal gaan? “Op het rechte stuk ongeveer 220 of 230 kilometer per uur”, weet Van Heesch.

Kicken

Of de leden niet een beetje jaloers zijn op de winnaar van het racerondje? Polderman: “Natuurlijk wel, maar we hebben een groot team. Als iedereen wil rijden ben je echt veel tijd kwijt. En normaal zit er niet eens een second seat in, die hebben we er voor de gelegenheid ingebouwd. Niemand van ons heeft verder een racelicentie, die ook vrij duur is om te behalen. Gelukkig krijg je ook echt al een kick als je hem ziet rijden”, zo verzekert ze.

Voor de studenten voelt dit event ook als een kans om te laten zien “hoe vet het is om in een studententeam te zitten”, zegt Polderman. “Je leert natuurlijk veel over de auto en over duurzame mobiliteit, maar je komt ook op vette plekken waar je normaal niet snel komt en je bouwt je netwerk snel uit.”

Voor het event wordt vervoer en eten geregeld. Toch is het niet alleen een uitje om te kicken. Van Heesch: “Samen met onze partners werk je aan cases. Er zijn twee rondes, dus je kunt twee cases kiezen uit een breed aantal onderwerpen. Nadien is er ruimte om informeel te netwerken met de bedrijven. Het event is geschikt voor alle bachelor- en masterstudenten die op zoek zijn naar een stage, bacheloreindproject, afstudeerproject of baan. Kaartjes kosten 5,50 euro.” Dat lijkt Cursor een koopje als je kijkt  naar wat de kaarten kosten om dit jaar op 27 augustus de Formule 1-race in Zandvoort live te kunnen volgen. De prijzen daarvan beginnen bij vijfhonderd euro.  

Deel dit artikel