En hoe is het in Sydney?

Thaomy Tran is deze winter aan de andere kant van de wereld voor een stage aan de University of Sydney. Ze vond het geen moeilijke keuze om de koude Nederlandse winter in te ruilen voor de Australische zomer. “Sun beaches, science, and no worries! Kerstmis vieren op het strand waar de Kerstman zijn slee inruilt voor een surfplank met een temperatuur van rond de 30 graden? Yes, please!”

door
foto Thaomy Tran

Een maand geleden begon ik mijn stage van zes maanden aan de University of Sydney (USYD) als de laatste stap voor mijn master in Medical Engineering. De sfeer op USYD is ongelooflijk warm en uitnodigend. Ik heb hier geweldige collega's; iedereen komt uit een ander cultuur met andere inzichten waardoor we altijd eindeloze interessante gesprekken voeren. Ik voel me enorm thuis. De werkcultuur is erg relaxed. In het lab genieten we van lange, leuke lunchpauzes, vaak spenderen we twee uur in lokale cafés en restaurants. Feestjes met het lab zijn het beste, ik heb zelfs een feestje bij de Prof gehad.

Wonen in Sydney is wel duur. Boodschappen en de sportschool zijn duurder vergeleken met thuis - ik betaal ongeveer 45 dollar per week voor de sportschool. Nu denk je misschien, per week?, ja want hier wordt alles wekelijks betaald. En de huur? Ik betaal ongeveer 400 dollar per week (wel een eigen badkamer), terwijl ik nog steeds 45 min. met het openbaar vervoer naar mijn stage moet. Maar dit is normaal voor een stad als Sydney. Gelukkig is het openbaar vervoer hier veel goedkoper dan in Nederland en wordt mijn stagevergoeding ook wekelijks uitbetaald. 

Daarnaast is alcohol hier veel duurder dan in Nederland - kratje bier rond 50 dollar. 

Sydney staat bekend om zijn iconische Opera House en Harbour Bridge. Daarnaast heeft Sydney een prachtig natuur om te hiken, overigens niet alleen in Sydney maar in heel Australië. Tijdens de kerstvakantie heb ik hier meer van verkend en heb ik een reis gemaakt naar Nieuw-Caledonië en Vanuatu. Deze landen liggen dicht bij Sydney, en it was AWESOME! Bovendien was de vuurwerkshow in Sydney met NYE niet te missen!!

Ik kijk erg uit naar de komende vijf maanden. Sydney biedt meer dan alleen een academische ervaring; het draagt bij aan mijn persoonlijke groei, nieuwe ontdekkingen en talloze avonturen. Samenvattend, Sydney is G-E-W-E-L-D-I-G en ja, het is een beetje prijzig, maar absoluut elke cent waard.

Deel dit artikel