door

Vakantie

30/06/2020

De afgelopen weken had ik vakantie. Dat wil zeggen, ik had een paar weken vrij omdat mijn gezin en ik verhuisd zijn naar een nieuwbouwhuis. Dat stond al heel lang gepland (we tekenden de contracten in 2018), maar begin juni was het eindelijk zo ver. Met de sleutels op zak en een eindeloze lijst van zaken die nog moesten gebeuren, kon ik aan de slag. Drie weken lang geen TU/e, maar boormachines, verfrollers en schroevendraaiers.

Die drie weken voelden als vakantie. Ondanks dat mijn vrouw en ik lange dagen maakten (de kinderen waren even bij opa en oma ondergebracht) voelde het als ontspanning. Terwijl mijn vrouw alle muren stond te sauzen, heb ik tientallen meters elektriciteits- en netwerkdraden getrokken, vloeren gelegd, horren geïnstalleerd en geholpen bij het installeren van de keuken. Fysiek werk waar ik niet zo aan gewend ben, waardoor dit volgens mij de eerste vakantie is waarin ik ben afgevallen.

Inmiddels wonen we in ons nieuwe huis en is bijna alles mee verhuisd. Ons oude huis dient nog een paar weken als opslag. De tuinman is buiten nog bezig met de bestrating, maar mijn vakantie zit erop. Op 24 juni moest ik mij weer melden op kantoor, dat wil zeggen, op mijn nieuwe slaapkamer, met een nieuwe virtuele achtergrond in Microsoft Teams. Met honderden onbeantwoorde e-mails en een volle agenda kon ik weer aan de slag.

Omdat de gordijnen nog niet geleverd zijn, evenals de zonwering en airco, was de afgelopen week niet erg plezierig. Een binnentemperatuur van bijna 30 graden maakte de dagen niet heel productief. Daarbij is de verleiding groot om tussendoor nog even een handgreepje te monteren of een plintje te plakken.

Ik kan niet wachten tot ik weer gewoon naar kantoor mag. Even ontspannen in het Metaforum tussen het ophangen van lampen en uitpakken van dozen door. Maar helaas. Metaforum blijft voorlopig op slot. Dat het ruimer opgezet is dan Ikea doet er niet toe. De TU/e is onverbiddelijk. Wij werken thuis. Dat klopt, heel Nederland werkt thuis, vandaar dat de bouwmarkten het zo druk hebben.

Ik ga ook snel aan het werk. De tuinman heeft nog even iemand nodig om straatstenen aan te geven.

Deel dit artikel