door

Ne-gen-tig cent

18/10/2016

Stel je voor: de dagen worden kouder, je regenpak is totaal verzadigd voor de 100ste keer deze week en je vitamine D-productie is gereduceerd tot bijna nul. Waar snak je op dat moment het meeste naar wat je even niet confronteert met je zware leven? Soep! Het ultieme kopje zonneschijn in zulke barre tijden.

Ik had het nog niet eerder opgemerkt (waarschijnlijk door het mooie weer van de afgelopen maanden), maar ik schrok me vanmiddag kapot toen ik merkte dat Eurest de soepprijzen - deels - heeft verhoogd! Een heerlijk tomatensoepje, normaal vijftig cent, nu ne-gen-tig! (Let wel: dat is maar liefst 0,0014% van een nieuwe Tesla Model S)

Kijk, toen de prijs van de kroketten werd verhoogd, kon ik daar - tijdens het huilen waardoor ik nóg een kroket nodig had om dit verdriet te verwerken - nog wel iets van begrip voor opbrengen. Je krijgt tenslotte wel een échte ‘selection’-kroket. Nu wil ik niet als de meest ‘skere’ student overkomen, maar zolang er geen ‘Eurest selection tomatensoep’ op dat kaartje staat, gaat die veertig cent extra voor die twee stukjes tomaat zelfs mij te ver.

Waar komt deze prijsverhoging ineens vandaan? Zijn de Eurest-bobo’s totaal in de ban geraakt van de Amerikaanse verkiezingsstrijd? (Daar kost gebakken lucht tenslotte ook veel geld.) Of ziet Eurest gewoon een kans om mee te schnabbelen met de opkomst van diverse Amerikaanse ketens op onze campus. Als dat zo is, mogen ze in ieder geval wel meer dan twee blokjes tomaat in de soep verwerken voor veertig cent extra. Daar geldt immers: kwantiteit voor kwaliteit!

Nu alleen nog hopen dat restaurantketen ‘de Vergulde Boogjes’ met hun vrolijke clown ook snel dit voorbeeld zal volgen, dan kunnen we misschien allemaal binnenkort een volledige maaltijd kopen voor de prijs van één kopje Eurest-soep.

Deel dit artikel