door

Verkiezingstijd

18/11/2016

Wat is er toch weer veel gebeurd hier in Eindhoven! Natuurlijk zijn de tentamens weer geweest (en is mijn huis nog nooit zo schoon geweest), de TU/e staat weer bovenaan op een of ander lijstje, Glow trekt weer treinen vol Limburgers en bij Simon Stevin maken (lees: slopen) ze weer fietsen. Wat een spektakel overal! Krijg ik er ooit genoeg van, komt hier ooit een einde aan? Gelukkig niet, want het is alweer tijd voor het volgende hoogtepunt! Wie gaat het worden: groen of geel?

Verkiezingstijd, wat houdt dat nu in en wat heb je er voor nodig? Hét essentiële element voor een succesvolle campagne: gadgets. In de rest van Nederland meestal in de vorm van een ballon of flyers. Maar, wij kunnen dat hier natuurlijk veel beter. Wat denk je van een reusachtige gele badeend die ieder jaar in de vijver wordt gedumpt? Verder vindt er een social media-fittie plaats over wie nu weer het Herenakkoord zou hebben geschonden en worden er snode plannen gesmeed om het TU/e-logo bovenop Vertigo geel te maken. Kortom, een hoop drama, en dus helemaal geweldig!

Maar, lieve fracties, waar het natuurlijk uiteindelijk allemaal om draait is dat jullie stemmen zullen moeten gaan werven op basis van jullie standpunten. Wat kunnen én zullen jullie voor mij en alle andere studenten gaan doen het komende jaar? Daar gaat het om. Niet om wie er wiens speerpunten heeft gejat, hoe groot die badeend in de vijver ook mag zijn of hoe knap jullie nummer 1 op de lijst is. Maar goed, wie ben ik om jullie daar nogmaals aan te herinneren. Hier zijn jullie je natuurlijk volledig van bewust, toch? Mooi. Dan laat die soap maar beginnen, ik zit er helemaal klaar voor!

PS. Toffe gadgets kunnen worden afgeleverd in IPO 0.31 :-)

Deel dit artikel