door

Gevraagd: Minder mening en meer Celine Dion

14/12/2016

Nu het einde van het jaar in zicht komt, wordt het weer tijd voor bezinning, toch? Lekker afgezaagd terugkijken op 2016, hoe kut was het eigenlijk?

Ja, dat is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. De een vindt Arnol Kox maar een aparte verschijning, de ander ziet hem als de nieuwe Messias. Sommigen lopen graag drie dagen lang in een gele trui rond om stemmen te ronselen, anderen blijven liever thuis en winnen evengoed nog een zetel. Alain vond het stom dat Eindhoven geen mainport zou worden, Henk vond dat weer niet. Alain was daarna heel blij dat hij uiteindelijk toch zijn zin kreeg, anderen vonden dat weer stom.

De laatste weken van het jaar. Bijna een garantie voor een hoop mensen die ‘wel eens even allemaal zullen gaan vertellen wat ze nu overal precies van vinden’. Hou toch op, ik heb zelf ook iedere dag het nieuws gezien. Ik weet dus prima wat er allemaal is gebeurd en daar kan ik zelf heel goed een mening over vormen. Steek die oudejaarsconference alsjeblieft ergens waar ik hem niet hoef te horen of zien. Kijk, zo’n conference waar een merk van Heineken helemaal kapot wordt gemaakt , daar kan ik nog wel om lachen, maar sla alle zware onderwerpen dit jaar maar even over voor mij.

Laat mij maar lekker op de bank liggen, het kerstdiner en oliebollen verterend. Even alleen maar me, myself en Celine Dion die uit de speakers knalt. Daarna zal ik me wel weer druk gaan maken over het ‘toch-wel’ smeltende Oost-Antarctica, of de plastic soup. “If we’re sinking, why are we 200 feet in the air?” Precies, dat zegt wel genoeg over 2016. Nog even volhouden Jack. Misschien blijken wij wél onzinkbaar te zijn.

Deel dit artikel