door

CLMN | Off the record

23/12/2014

Altijd al zonder schaamte de meest kinderachtige of onnozele activiteiten willen doen tijdens je studententijd? En er nog volop media-aandacht mee vergaren ook? Dat kan prima. Hoe? Doe een recordpoging.

Op de valreep van 2014 slaagde studievereniging Thor erin om het wereldrecord 'grootste Tetris-spel' te verbreken. Tetris, dat was toch dat spel dat ik als kind op zo’n voorloper van de Gameboy en als middelbare scholier tijdens de les op mijn TI83+ speelde?
Thor pakte het iets serieuzer aan en creëerde op de gevel van Potentiaal met behulp van 3.200 leds de XXL-versie van het blokkenspelletje. Zo bemachtigden de elektrotechneuten een plaats in het boek Guinness World Records én op zowat alle Nederlandse nieuwssites.

Toch bijzonder hoe iets dat normaal alleen door kinderen of gekkies wordt beoefend, onder het mom van een recordpoging doodnormaal wordt gevonden. Als je buurman opeens een bouwwerk van bierkratten in zijn tuin zou optuigen, zou je op zijn minst raar opkijken, terwijl onze TU/e en de TU Delft al jaren in een strijd zijn verwikkeld om het record 'grootste bierkrattenbrug'. Vuurspuwen is normaal iets voor hippies en circusartiesten, maar Intermate spuwde zich een paar jaar geleden vanaf het TeMa-veld in volle vlam de recordboeken in. En geen enkele Intro-student moest er in 2011 aan denken om met zijn brakke hoofd te gaan planken (herinnert u zich deze nog?), maar onder druk van de recordpoging lagen duizenden kiddo’s met frisse tegenzin plat op de buik in het Philips-stadion.

Is het competitiedrang? De behoefte om af en toe iets geks te doen? Jeugdsentiment? Een versterkt groepsgevoel? Moeilijk te zeggen, maar het blijft mooi hoe het uitzicht op een record de meest gekke ideeën rechtvaardigt. Benieuwd welke maffe records in 2015 vanaf de TU/e-campus worden aangevallen.

Deel dit artikel