Rianne van Eerd.  Foto | Rien Meulman
door

UR | Het Nieuwe Gluren

07/02/2013

Gluren bij de buren, dat hoort niet. Aan de TU/e echter wel! In het kader van loopbaanontwikkeling wordt het zelfs gestimuleerd. Tijdens de ‘Inspiration Days’ (op 29 januari en 7 februari) krijgen OBP’ers van de TU/e de mogelijkheid om zonder gêne bij andere functies, faculteiten en diensten te gaan gluren.

Gewoonlijk nemen veel mensen deze stap niet zo makkelijk, maar als het voor je geregeld wordt, blijken er toch best veel nieuwsgierige en belangstellende medewerkers op af te komen. Afhankelijk van het aangeboden programma kon je speeddaten, een rondleiding volgen of meeluisteren bij een vergadering.

Zelf had ik me opgegeven als ontvanger en als gluurder. Sowieso ben ik altijd bereid om collega’s te vertellen hoUR | Het Nieuwe Glurene ik mijn functie ‘beleidsmedewerker onderzoek’ binnen de faculteit Electrical Engineering invul. Ik weet namelijk dat deze functie bij andere faculteiten weer heel anders wordt ingevuld.
Daarnaast leek het me leuk om een keer een blik in andermans keuken te werpen. Ik ben naar het Innovation Lab en naar Dienst Algemene Zaken geweest. Deze beide organisatieonderdelen kende ik wel, maar tijdens mijn ‘gluurmiddag’ heb ik nog wat meer inside information gekregen en andere collega’s leren kennen. Wat mij betreft een zeer geslaagde dag.

Tijdens de lunch en de borrel heb ik verschillende collega’s van andere faculteiten en diensten gesproken. De een heeft zijn blik op de TU/e verbreed en contacten gelegd met nieuwe collega’s; de ander is geprikkeld of zelfs al zeer gemotiveerd om een vervolgstap te zetten richting de buren. Volgens universiteitssecretaris Nicole Ummelen, die op 29 januari de openingsspeech verzorgde, moet je die stap ook echt zetten. “Je leert niet alleen andere culturen kennen, maar ook jezelf.” Dus laat het niet enkel bij deze ene inspirerende dag, maar gluur gewoon door. Het lijkt simpel en dat is het ook!

De personeelsfractie van de universiteitsraad staat volledig achter een verdere professionalisering van het werkgeverschap, het dynamischer maken van de mobiliteit van werknemers en het verstevigen van de employability van ambitieuze werknemers. De Inspiration Days sluiten daar perfect bij aan en we wensen alle OBP’ers dan ook veel succes en plezier met Het Nieuwe Gluren.

Deel dit artikel