Feest op donderdag tijdens Intro 2012 in Eindhoven

Nieuwe studenten gaan universiteit en stad ontdekken

Zo’n achttienhonderd studenten maken de komende weken kennis met de TU/e. Voor de buitenlandse studenten begint de intro vandaag, maandag 13 augustus, over een week ook voor de Nederlandse nieuwelingen. Voor het eerst is er een tweedaagse gezamenlijke introductie met Fontys Hogescholen en Design Academy Eindhoven. Met zesduizend studenten en duizend begeleiders is die Eindhovense intro dan de grootste van Nederland.

Voor het eerst hebben de drie hoger-onderwijsinstellingen samen een programma en wel op 23 en 24 augustus. Doel van deze gezamenlijke introductie, met de naam LichtIn, is Eindhoven duidelijker op de kaart te zetten als studentenstad.

Het leeuwendeel van de deelnemers in Eindhoven is Fontysstudent, ongeveer vijfduizend. Vanuit de TU/e nemen zo'n achttienhonderd studenten deel en vanuit de Design Academy Eindhoven tweehonderd.

Op donderdag trekken de studenten langs vier pleinen in de binnenstad, waar de Eindhovense studentenverenigingen zich presenteren. ´s Avonds wordt er gefeest in het Beursgebouw en vrijdagochtend brunchen de introgangers en masse bij het Studentensportcentrum.

Vandaag, maandag 13 augustus, begint de introductie voor buitenlandse studenten aan de TU/e. Zo’n 240 deelnemers van de in totaal 280 nieuwe internationale instromers doen hieraan mee. Zij hebben deze week vooral de gelegenheid praktische zaken te regelen en krijgen informatie over Nederlandse gewoontes en gebruiken. Vanaf 20 augustus draaien ze mee in de Intro van de andere TU/e-studenten.

 

Compilatie Intro 2011 in Eindhoven door Studio 040

Deel dit artikel