intro,tu/e,opening

Welcome, willkommen, bienvenidos en huanying

Uitgedost in alle kleuren van de regenboog, voorzien van gadgets en met opvallende hoofddeksels: de duizenden studenten leken er bij de opening van de Intro helemaal klaar voor te zijn. Zowel rector magnificus prof. dr. ir. Hans van Duijn als Boy Hoffs van de Introcommissie deed het welkomstwoord grotendeels in het Engels.

“Alles wat in het Engels kan, wordt deze week in het Engels gecommuniceerd”, vertelt Boy Hoffs. Een weloverwogen keuze: “We hebben behoorlijk wat aanmeldingen van internationale studenten. Bovendien gaan we ervan uit dat de Nederlandse studenten het Engels voldoende beheersen.” Dit collegejaar zijn er zo’n 280 internationale nieuwkomers. Omdat daar behoorlijk wat Duitsers, Spaanstaligen en Chinezen bij zijn, heette de rector de eerstejaars ook in die talen welkom. 

De  start van de Intro was officieel nadat de rector door het drukken op een rode knop een confettikanon en een ‘computerboodschap’ activeerde. Deze middag kunnen de eerstejaars kennis maken met het sportcentrum middels een sportmarkt en maken ze kennis met allerlei verenigingen en instanties bij de informatiemarkt in het Hoofdgebouw. 

Filmpje opening Intro 2012

Deel dit artikel