Sjors Jansen.

En hoe is het in Auburn?

Inmiddels zit mijn stage van vier maanden aan Auburn University er bijna op. Auburn is een klein stadje in het midden van Alabama, zo’n twee uur rijden van Atlanta. De universiteit telt 25.000 studenten. Als onderdeel van mijn master Mechanical Engineering werk ik aan een opdracht op het gebied van warehousing logistics.

Alabama, dat is toch die staat in de VS waar ze in grote pick-uptrucks rijden, American football de favoriete sport is en iedereen naar countrymuziek luistert? Inderdaad, dit zijn de favoriete bezigheden van de locals. Dankzij mijn twee huisgenoten heb ik de echte American country lifestyle kunnen meemaken. Zo heb ik met hen vele weekenden doorgebracht in de outback. Grote stukken niemandsland waar je naar hartenlust kunt jagen, schieten en offroad rijden. Offroad rijden, hier ook wel mudding genoemd, doe je met de pick-uptrucks of met de quad. Het belangrijkste doel is om degene die achter je aan rijdt van een zo groot mogelijke modderdouche te voorzien.

De gemiddelde inwoner van Alabama beschikt over een flink arsenaal vuurwapens, variërend van kleine revolvers tot jachtgeweren en semiautomatische aanvalsgeweren. Men reageert erg verbaasd als je vertelt dat je nog nooit een vuurwapen in je hand gehad hebt. Gelukkig word je dan meteen uitgenodigd om te leren schieten. Ondertussen heb ik veel geleerd over de verschillende wapens en vooral ook hoe er veilig mee om te gaan. Na een aantal schietsessies op schietschijven en kleiduiven heb ik ook deelgenomen aan het echte werk: jagen op herten. Het is fantastisch om te zien waar dat biefstukje dat met kerstmis op je bord ligt nou werkelijk vandaan komt.

Een andere belangrijke vorm van ontspanning is natuurlijk American football. Dit blijkt wel uit het enorme stadion midden op de campus. Dit stadion biedt plaats aan ruim 85.000 mensen, allemaal fansEn hoe is het in Auburn? van de Auburn Tigers, het universiteitsteam. Die wedstrijd is overigens niet het belangrijkste gedurende een gameday. Ruim voordat de wedstrijd begint, verzamelt iedereen zich op de campus voor het fenomeen tailgating. De belangrijkste ingrediënten voor een goede tailgate party: een barbecue en hamburgers (Amerikanen hebben namelijk altijd trek), satelliet-tv (om de andere footballgames te kijken) en een koelbox vol met drank (voor het beerpongspel). Dan nog even iedereen die je kent uitnodigen en het feest kan beginnen.

Naast Alabama heb ik natuurlijk nog veel meer plaatsen bezocht in de VS. In oktober heb ik al een roadtrip gemaakt door Florida en op dit moment ben ik bezig met een reis naar de westkust. Via Atlanta, New Orleans, Houston, Las Vegas en de Grand Canyon ben ik inmiddels aangekomen in Los Angeles. Binnenkort ga ik nog even terug naar Auburn om de laatste dingen af te ronden, waarna de reis huiswaarts kan beginnen.

Bye bye, Sweet Home Alabama!

Deel dit artikel