En hoe is het in Kopenhagen?

Ik vermaak me hier erg goed in Kopenhagen. De afgelopen drie maanden heb ik stage gelopen bij een onderzoeksgroep aan de DTU, als onderdeel van mijn gecombineerde studie Biomedische Technologie & Technische Natuurkunde. Ik ben hier veel opgetrokken met mijn Italiaanse collega-studenten en ik heb veel bezoek uit Nederland gehad. Zo heb ik de stad en het uitgaansleven hier goed leren kennen!

De onderzoeksgroep waar ik stage loop, is erg internationaal georiënteerd. Ik zit op een kamer met drie masterstudenten, die allemaal Italiaans zijn. Bovendien spreken alle Denen hier erg goed Engels. Ik heb Deens dus niet hier geleerd de afgelopen tijd. Tijdens mijn stage heb ik me bezig gehouden met de ontwikkeling van een microfluïdische disc, waarmee de oplosbaarheid van medicijnen kan worden gemeten. Het was een erg veelzijdige en leuke opdracht, waar ik me bezig hield met het ontwerpen, fabriceren en testen van de discs. Ze hebben hier elke vrijdag een borrel die erg gezellig is-zoals wij die op donderdag hebben. Een van de hoogtepunten was het Julefrokost, oftewel de kerstlunch, een gelegenheid waar volgens Deense traditie gegeten wordt, en er vooral veel Schnapps genuttigd worden.

Het eerste deel van mijn verblijf hier zat ik in een appartement in Nørrebro in Kopenhagen. Elke dag fietste ik op en neer naar de DTU, op ongeveer tien kilometer afstand ten noorden van mijn appartement. Het is hier erg fietsvriendelijk, toch was het wel even wennen, omdat iedereen hier een stuk harder fietst dan in Nederland. Het openbaar vervoer is hier ook goed geregeld, wel is het aan te raden om een Rejsekort aan te schaffen, als je hier voor langere tijd bent. Op dit moment zit ik in een studentenhuis in Naerum, een plaatsje ten noorden van de universiteit. Het plaatsje zelf stelt niets voor, maar grenst wel aan een mooi natuurgebied. Het is hier wel lastig om een betaalbare kamer te vinden, sluit je daarvoor aan bij zoveel mogelijk facebookgroepen.

Ik heb hier een erg leuke en leerzame tijd gehad die ik nooit zal vergeten! Ik zou hier graag nog een keertje terugkomen in de zomer!

Aanraders in en om Kopenhagen:
-Nyhavn
-Frederiksborg kasteel in Hillerod
-Vrijstad Christiania
-Meatpacking district (diverse uitgaansgelegenheden)
-Malmö

Deel dit artikel