Foto| Rien Meulman

Weer zit Hajraa niet in de weg

Ondanks de harde wind op zaterdag is het 35ste Hajraa Buitentoernooi goed verlopen. Ruim vierduizend volleyballers uit de hele wereld genoten afgelopen weekend van de zon, elkaars gezelschap en diverse feestelijke activiteiten. De wisselbeker voor het Nederlands Studenten Kampioenschap grasvolleybal ging naar Amsterdam.

De organisatie verwacht maandag en dinsdag nog bezig te zijn met het opruimen van de ruim 100 velden en de 50 meter lange feesttent op de parkeerplaats tussen Traverse en Laplace.

Op een korte maar krachtige regenbui op zaterdagochtend na werkte het weer dit jaar goed mee, al zorgde de harde wind soms voor uitdagende rally’s, vertelt Jantsje Mol van de organisatie. “Het was vooral lastig om goed uit te komen voor de sprongservices.” Ook werd besloten om de diverse kraampjes, met onder meer volleybalschoenen, uit voorzorg nog wat steviger vast te zetten. “De cateringtent stond gelukkig wel prima.”

Om het zevende lustrum te vieren, had de organisatie aan ieder team zeven shirts beschikbaar gesteld. Hiervan werd gretig gebruikgemaakt: binnen no-time waren de meeste deelnemers aan het volleyballen in hun nieuwe Hajraa-shirt. Zoals gebruikelijk was er ook veel gelegenheid voor vermaak buiten de wedstrijden om. De feesttent was op vrijdag- en zaterdagavond goed gevuld en ook op de camping gingen de deelnemers los op de aangelegde buikschuifbaan.

Deel dit artikel