Schreeuw om schaduw in Flux

‘PLEASE FIX THE BLINDS’. Met deze ludieke schreeuw om hulp hopen de promovendi van Control Systems (Electrical Engineering) van de zon in hun kantoor af te komen. Sinds vanmorgen hangt de oproep, vanaf een groot deel van de campus te lezen, op de ruiten van hun kamer op de vijfde verdieping van Flux.

Flux en zonwering, het is vanaf het begin geen gelukkige combinatie geweest. Ging de zonwering begin dit jaar nog op onverklaarbare momenten open en dicht, sinds enige tijd was dat probleem verholpen. Naarmate de herfst vorderde, bleek er echter toch nog een probleem te zijn, vertelt promovendus Koen Verkerk. De lamellen van de zonwering staan namelijk onder een bepaalde hoek, zodat ze het directe zonlicht tegenhouden, maar toch nog indirect licht doorlaten. Tenminste, zolang de zon vrij hoog staat. “In deze tijd van het jaar staat de zon lager, en schijnt dus tussen de lamellen door”, aldus Verkerk. “Dat hebben we aangekaart, maar we kregen te horen dat daar niets aan te doen was.”

De promovendi die aan het raam zitten, krijgen de zon ofwel in hun gezicht, of op hun beeldscherm. Reden voor de jonge wetenschappers om vanmorgen zelf wat zonwering aan te brengen in de vorm van achttien letters, elk geprint op acht vellen A3-papier. “Als we dan toch papier moesten plakken, konden we net zo goed meteen op een ludieke manier aandacht vragen voor dit probleem”, vindt Verkerk. De boodschap is vanaf de Groene Loper goed te zien, want bij gebrek aan zon worden de letters vandaag niet door de zonwering aan het zicht onttrokken.

Update: Inmiddels is volgens Verkerk toegezegd dat met de leverancier van de zonwering wordt gekeken of de stand van de lamellen niet toch kan worden aangepast. "We zullen de letters daarom weer verwijderen."

Deel dit artikel