Minister Blok ziet geen probleem in Student Hotels

Minister Blok ziet geen probleem in Student Hotels

Studenten moeten maar naar de rechter stappen als ze de Student Hotels te duur vinden, antwoordt minister Stef Blok op vragen van de Tweede Kamer. In februari 2017 opent Student Hotel haar Eindhovense vestiging aan het Stationsplein.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) stelde in september dat de rechten van studenten bij de Student Hotels geschonden worden: ze betalen volgens de studentenbond te veel huur en genieten geen huurbescherming. Voorzitter Jarmo Berkhout wil dat de gemeenten ingrijpen, maar hoopte ook dat de landelijke politiek een duit in het zakje zou doen.

Maar dat gaat volgens minister Blok van Wonen en Rijksdienst niet gebeuren. Gemeenten moeten zelf maar zien of hotels van nut kunnen zijn in het tijdelijk huisvesten van studenten en hoeveel hun kamers mogen kosten, schrijft hij. “Het Rijk heeft op dit punt geen handhavende taak.” Ook eventuele problemen met de huurbescherming wijst de minister door: daar moet de rechter over oordelen.

Kortom, van de regering hoeft de LSVb voorlopig niets te verwachten. Blok ziet geen kwaad in de constructie en wijst in zijn antwoorden nog op het Rotterdamse Student Hotel, waar studenten van de Erasmus University College “zich volledig ontzorgd” op hun studie kunnen storten.

In februari 2017 opent Student Hotel aan het Stationsplein haar Eindhovense vestiging. De kamers met een gemeenschappelijke keuken zijn daar straks het goedkoopst met een prijs van 680 euro per maand, inclusief het gebruik van alle gemeenschappelijke faciliteiten. De goedkoopste individuele kamer met eigen sanitair, zonder keuken, kost 759 euro per maand.

Deel dit artikel