Vanaf de Vitality Week fluitend naar huis

Fluitend naar huis na de Vitality Week

Het Studentensportcentrum gaat proberen TU/e-medewerkers fluitend naar huis te laten gaan. Ze wil hen ervan bewust maken dat bewegen gedurende de werkdag gezond is én makkelijk kan. Ter ere van de tiende gezondheidsdag, voortaan Health Check genoemd, is er een hele Vitality Week georganiseerd. Medewerkers kunnen deelnemen aan verschillende laagdrempelige activiteiten waarbij je meestal geen sportkleding aan hoeft.

In de Vitality Week, die gehouden wordt van 20 tot en met 24 november, kun je onder andere meedoen aan een lachworkshop, lunchwandelingen en bepaalde bestaande lessen in het sportcentrum. SSC-medewerkers Melissa Grunewald, Joyce Schonenburg en Frits Niemans bedachten activiteiten die je in pauzes laten bewegen.

Op maandag en vrijdag zijn er lunchwandelingen onder leiding van een gids. Wie zich inschrijft voor de kunstwandeling hoort van Gerard Verhoogt, voorzitter van de Kunstcommissie, over de achtergronden bij enkele bijzondere werken op het TU/e-terrein. “Je kunt ook meegaan met het GO Green Office, dan loop je langs plekken waar duurzaamheid zichtbaar is, zoals bij de zonnepanelen op het dak van het SSC en de warmte-koude-opslag op de campus”, zegt Grunewald. En ze belooft: “Eurest zal smoothies serveren en de chefkok van De Zwarte Doos deelt wraps uit.”

Ook voor 40-

De lachworkshop ‘Lachen zonder reden’ haalt je even uit de stress van alledag. Schonenburg adviseert om van te voren niet te eten. “Daar kun je volgens de instructrice last van krijgen.”

Naast de gebruikelijke Health Check 40+, de afgelopen tien jaren Gezondheidsdag genoemd, is er dit jaar ook een Fit Check. “Die is voor 40-‘ers en richt zich meer op algemene fitheid. Er wordt bijvoorbeeld op uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid getest”, zegt Grunewald.

De hele week is er de mogelijkheid om zonder sportkaart mee te doen met bestaande lessen yoga, spinning, cardio core en meer. Op maandag mag je meedoen aan een introductie mindfulness. Inschrijven is wel nodig.

Wat deze week ook kan, is dat een SSC-medewerker bij je op kantoor komt om een kwartier lang een fit break te verzorgen. Rekken en strekken aan je bureau. “Dat kan het hele jaar door wel”, zegt Grunewald, “maar deze week is het gratis. Anders betaalt de afdeling 250 euro voor tien sessies”.

De meeste activiteiten, ook de wandelingen, zijn in een Engelse en Nederlandse versie.

Deel dit artikel