De Zaale voorlopig nog niet open

Tot zeker het eind van dit jaar blijft De Zaale afgesloten voor verkeer. Eerder werd gedacht dat er komende vrijdag aan de noordzijde weer onder Atlas door kon worden gefietst en gereden, maar de aannemer heeft de ruimte op die plek langer nodig. Den Dolech was vorige week één dag afgesloten, maar dat was alleen om stempels te plaatsen onder de loopbrug die Atlas en het Auditorium verbindt.

De Zaale gaat niet, zoals gepland, op vrijdag 3 november weer open voor verkeer ten noorden van Atlas. Aannemer Van Wijnen heeft voor de afsluiting verlenging gevraagd en gekregen tot eind van dit kalenderjaar. Dit is nodig omdat er nog wordt gewerkt aan de ventilatiekoekoek.

Projectdirecteur Ed Tuinder van Van Wijnen legt uit: “Dat is een betonconstructie waarmee wij natuurlijke ventilatie maken voor de trafo-ruimtes waar de hoogspanning omgezet wordt naar 220 volt. Die zit onder de bestrating. De klinkers zijn ervoor weggehaald. Vóór januari 2018 komen die niet terug en blijft een kleine bouwput het verkeer over De Zaale belemmeren.”

Loopbrug

De loopbrug tussen Atlas en het Auditorium wordt momenteel gesaneerd. Daarom zijn er donderdag stempels onder geplaatst en dat is de reden dat er die dag geen loop- en fietsverkeer mogelijk was over Den Dolech.

“Van instortingsgevaar is nooit sprake geweest", aldus Tuinder, "dit is een tijdelijke ondersteuning. De constructie van de loopbrug blijft bestaan, maar het dunne glas, het plafond en de vloer zullen volledig vernieuwd worden. Omdat er veel zwaarder glas in komt wordt de structuur wel aangepast. De nieuwe glazen gevel wordt overigens pas in maart volgend jaar aangebracht.”

Deel dit artikel