Intro 2020| Community Radio geeft microfoon aan de verenigingen

Voor iedereen die maar luisteren wil, maar vooral voor de aankomende eerstejaars, heeft TU/e Community Radio opnieuw een studio ingericht om de hele Intro uitzendingen te verzorgen. Het driemansteam geeft op vijf middagen en twee avonden de microfoon aan de verenigingen. Een ongedwongen manier voor Introkids om tussen de muziek door wat op te steken van sport-, cultuur- of gezelligheidsverenigingen.

Radio maken door studenten is niet nieuw aan de TU/e. Voor de derde keer heeft masterstudent Computer Science Wout de Ruiter (links op de foto) nu een radiostudio ingericht. Het begon bij GEWIS, de studievereniging voor Mathematics and Computer Science, toen het hem en studiegenoten in de Intro van 2018 leuk leek radio te verzorgen vanuit hun borrelruimte.

Tijdens het begin van de lockdown is heel rap die studio opnieuw opgezet om TU/e-medewerkers en studenten betrokken te laten houden. Tien weken lang zijn er toen uitzendingen geweest, veel langer dan oorspronkelijk werd gedacht. In die periode is automotivestudent Melvyn Williams (rechts op de foto) ingevlogen als technicus. Deze keer is hij actief als dj. “Ik heb een spoedcursus gekregen hoe je op dit mengpaneel aan de knoppen moet draaien.” De derde dj is Ruben Brinkman. Deze student Software Science heeft geen radio-ervaring, maar praat net als de andere twee makkelijk een eind weg. 

“Een van de doelen is de verenigingen in beeld te brengen”, zegt Wout. “Bij normale Intro's zijn ze de hele week zichtbaar, nu bieden we ze ruimte om zich te laten horen.”  De uitzendingen sluiten qua tijd goed aan op het introprogramma, namelijk elke middag van vier tot zes uur. Vanmiddag en morgenmiddag zal het thema sporten aan de TU/e zijn, de laatste twee middagen staat cultuur centraal. Studentengezelligheidsverenigingen SSRE en Demos verzorgen beide een avond. Het Eindhovens Studenten Corps kreeg wel de kans, maar zag geen mogelijkheid een uitzending te maken.    

Radio maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk, vinden de Wout, Ruben en Melvyn. Ze tippen de radiomakers om niet alleen maar muziek te draaien, “daar heb je Spotify voor”, en gewoon zichzelf te zijn. “Als je gewoon doet of je voor de eerste keer in gesprek bent met iemand, in studentencafé Hubble bijvoorbeeld, en je bent oprecht geïnteresseerd in de ander, dan krijg je al snel een aangenaam gesprek.”

Deel dit artikel