Foto | Bart van Overbeeke

Intro 2020 | Sport en spel kan prima coronaproof

Een eierrace op een laken van twee bij twee meter. Dertig meter sprinten op anderhalve meter afstand van je tegenstander en de zeeptacklebaan ontsmet je in een moeite door. Als je het veld bij Aurora oploopt, lijkt het bijna een normale Intro: alle aspecten van gezellige sport- en spelactiviteiten zijn aanwezig en zo ook de kennismaking met de bijbehorende verenigingen. De introkids doen onverminderd enthousiast mee.

Aan de rand van het veld treffen we Fysisch Dispuut Hawking van studievereniging J. D. van der Waals met een fiets met één wiel, een bak pingpongballen en een aantal grotere ballen. Dat maakt nieuwsgierig. Wat moet dit voorstellen? Niels Peters van het dispuut vertelt graag even een stukje geschiedenis: “De oprichters werden eens gevraagd op een tent te letten op het Koeveld. Die dachten: ‘ja dat kan wel, maar dan hebben we wel hapjes en drankjes nodig. Dus ging een lid op de fiets naar huis om hapjes, drankjes en een volle frituurpan op te halen. Dat ging lang goed, maar helaas niet tot het eind en hij viel met die pan. Nu halen we die herinnering op. De fiets is nog net goed genoeg hiervoor, de bak pingpongballen is de friteuse en de andere ballen zijn voor de tegenstanders om te gooien om het moeilijk te maken. Eerder deden we dat met water, maar dat mocht vanwege corona helaas niet. Maar dit werkt ook." En dat wordt natuurlijk even gedemonstreerd:

Intro 2020 | Biking with a frying pan

Bij atletiekvereniging Asterix kan er gestreden worden om de snelste tijd op de dertig meter sprint. En een tegoedbon voor de stamkroeg Kix. Als de kids het lief vragen mogen ze ook nog wel even lopen tegen Introcommissielid Lorens Niehof, al is de dertig meter niet zijn specialiteit zegt hij daar direct bij. “Naast de sprint dagen we de introkids ook uit met polsstokhoogspringen", wijzend naar een stok die geduldig wacht op de eerste lenige dames en heren.

Inzepen en afspoelen

Mocht er behoefte zijn aan verkoeling dan kun je doorschuiven (pun intended) naar de zeeptacklebaan van The Elephants. De rugbyvereniging staat op de campusmarkt met een duidelijke boodschap: rugby is niet enkel voor brede grote kerels. Louise de Laat laat trots het bord zien dat dat nog eens moet benadrukken, evenals een demonstratie op de vloer:

Intro 2020 | Rugby soap tackle track

De introkids gingen er vol in:

Het aanwezige team om de introkids te begeleiden hoopt dat het in de smaak valt en dat ze zich massaal opgeven voor een cursus voor puppy’s (dames) of jonge honden (heren). Daarvoor wordt alvast één belangrijke tip gegeven: “Als je ze bij de knieën en enkels pakt gaan ze altijd neer!”

Een radslag met de kano

Kanovereniging Okawa heeft een eigen zwembad op het veld geplaatst om zo de introkids te imponeren met vette trucs op gebied van wildwater freestyle. “Met deze kano kan je in principe alles wat je met een skateboard ook kan”, zegt Ron de Crom van Okawa. “Een salto, schroef, radslagen.” Vanwege corona mogen de introkids zelf helaas het badje niet in, maar niet getreurd: donderdag en vrijdag zijn er kanoworkshops op de Dommel. Tijdens de campusmarkt demonstreert De Crom in ieder geval al wat trucjes die de kids ook kunnen leren bij de vereniging. De workshops op de Dommel gaan langs wat vistrapjes en stroomversnellingen. Veel mensen denken dat ze dat allemaal wel kunnen omdat ze op vakantie wel eens ooit gekanood hebben, maar in praktijk blijkt het vaak toch uitdagender dan verwacht.”

Intro 2020 | Okawa demonstration

Deel dit artikel