En hoe is het in Santa Barbara?

Afgelopen september pakte ik mijn koffer zo vol mogelijk en vertrok naar Santa Barbara. Ik verblijf hier in totaal zes maanden en ben een “visiting research student” in de groep van professor Craig Hawker aan de University of California (UCSB), Santa Barbara.

door
archieffoto Tessa Loman

UCSB heeft een mooie campus die direct aan de oceaan en het strand ligt. Er wordt hier dan ook veel gesurft en je kunt soms dolfijnen spotten. Tot mijn verbazing zijn de fiets en het skateboard hier hét vervoersmiddel en over de hele campus kronkelen fietspaden en skateboard-lanen. Hoewel ik geen vakken volg, want ik doe een onderzoeksstage, kan ik wel merken dat de mentaliteit qua studeren hier anders is. Er wordt vooral meer gewerkt en hier in de vakgroep is het heel normaal om tot ’s avonds laat in het lab te staan en in het weekend door te werken.

De meeste studenten hier wonen in Isla Vista, een wijk die direct aan de campus grenst en vol staat met huizen met namen als ΑΔΠ. In Isla Vista zijn ook de meeste feestjes te vinden; UCSB staat ook bekend als “party school”. Omdat huren in Isla Vista heel duur is (en je dan nog met z’n tweeën op een kamer ligt), woon ik zelf iets verder van de universiteit af, in huis bij een lieve hospita en haar twee hondjes. 

In tegenstelling tot het algemene vooroordeel over Amerikanen zijn de mensen hier heel sportief; er wordt vooral veel gewandeld en gewielrend in de bergen die dicht tegen de stad aan liggen. Het klimaat maakt al dit sporten wat makkelijker, met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Ikzelf ga in de weekenden vaak wandelen in de bergen of bezoek een nieuwe plek met vrienden, zo ben ik bijvoorbeeld naar Disneyland in LA geweest en heb Lake Cachuma bezocht. Ook heb ik Friendsgiving gevierd; Thanksgiving maar dan met vrienden.

Doordat het land zo enorm groot is en er een gebrek is aan een goed openbaar-vervoersysteem, is het lastiger om zonder auto verder weg dingen te bezoeken. Maar mijn familie is tijdens de kerstvakantie op bezoek gekomen en toen hebben we een grote rondreis gemaakt door Californië langs San Francisco, Sequoia & Kings Canyon National Park, Death Valley, Las Vegas, de Grand Canyon en LA. De natuur en uitgestrektheid van dit land blijf ik enorm indrukwekkend vinden en ik ben benieuwd wat voor moois ik nog ga zien in mijn laatste anderhalve maand hier.

 

Deel dit artikel