En hoe is het in Mexico-Stad?

Buenos días! Op het moment van schrijven ben ik alweer vier maanden woonachtig in Mexico-stad. Als onderdeel van mijn master Operations Management & Logistics volg ik hier vakken aan de Tecnológico de Monterrey, een van de grootste privé-universiteiten van Mexico. En zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen is Mexico een bijzonder interessant land!

door
archieffoto Lennart Eringfeld

Vanuit het vliegtuig kreeg ik een eerste impressie van de enorme omvang van Mexico-stad: de agglomeratie heeft bijna 22 miljoen inwoners, ongeveer 5 miljoen meer dan Nederland. Het gevolg is dat de luchtkwaliteit vrij slecht is, de files eindeloos lijken en de metro ook niet al te prettig werkt. Echter, de stad heeft ook veel moois te bieden: bijzonder lekker eten, veel bars en clubs en een enorm aanbod aan cultuur. Daarnaast zijn Mexicanen erg vriendelijk en bijzonder behulpzaam voor buitenlanders die in problemen zijn. Dit vormt een enorme tegenstelling met wat we in het Nederlandse nieuws over geweld in Mexico horen. Gelukkig heb ik dit zelf niet meegemaakt. Door oplettend te zijn kunnen de meeste problemen gemakkelijk worden voorkomen.

Wat de vakken betreft had ik geluk: Ik kon al mijn vakken plannen op maandag, dinsdag en woensdag. Een bijkomend voordeel is dat ik niet dagelijks naar de universiteit hoef, want daarheen reizen kost ongeveer een uur enkele reis. In vergelijking met Nederland zijn de klassen veel kleiner, gemiddeld bestaat een klas uit 25 studenten. Daarnaast zijn de vakken over het algemeen makkelijker en meer gefocust op toepassing dan op puur begrip. De universiteit is daarnaast erg schoon en biedt ook gratis sportfaciliteiten aan!

Naast de universiteit is er (gelukkig) nog veel tijd om het land te verkennen. Mexico heeft veel om te ontdekken: woestijnen in het noorden, tropische regenwouden in het zuiden en sommige van ’s wereld beste stranden. Een aantal persoonlijke hoogtepunten waren een treinreis in het noorden en enkele tripjes naar het strand. Daarnaast zijn de pyramides natuurlijk wereldberoemd en zeker de moeite waard. Concluderend kan ik het iedereen aanraden om dit prachtige land te gaan verkennen!

Deel dit artikel