En hoe is het in Sydney?

Hallo daar, mijn naam is Rick Wassenaar en ik doe mijn master in Architectuur. Momenteel ben ik op uitwisseling naar Sydney in Australië om te studeren aan de Universiteit van Sydney (USYD).

door

Eerst in het kort wat achtergrond: ik spreid mijn master uit over vier jaar. Aangezien ik de Track AUDE-A doe, zijn er nogal wat verplichte vakken, die ik allemaal in de eerste twee jaar van mijn master heb gevolgd. Ik zit nu in mijn derde jaar dat ik gebruik als ‘international experience year’ zoals ik het zelf noem.

Aangezien ik na deze semesterlange uitwisseling ook naar de VS ga voor een stage, zal ik een volledig jaar in het buitenland zijn. Mijn plan om zo lang in het buitenland verblijven zonder tussendoor terug te komen naar Nederland, heeft overigens gezorgd voor verschillende problemen met bijvoorbeeld verzekeringen, maar daar zal ik je nu niet mee lastig vallen.

Liever deel ik mijn ervaringen hier in Sydney met jullie. Dit semester hoef ik maar twee vakken te volgen, dus daar heb ik veel geluk mee. Een daarvan is een projectvak, vergelijkbaar met een masterproject 1 of 2 aan de TU/e.

Klik de foto's aan om ze te vergroten, en lees verder onder de foto's

Het andere vak gaat over het gebruik van daglicht in gebouwen, iets waar ik erg in geïnteresseerd ben en wat ik miste op de TU/e. Beide cursussen zijn erg interessant en ik vind het leuk om eraan te werken. Dat is goed, omdat veel aankomt op zelfstudie aangezien ik niet zo vaak op de campus hoef te zijn.

Ondanks de vrijheid die ik heb, probeer ik nog steeds de meeste doordeweekse dagen aan de uni te werken. Op deze manier kan ik veel van mijn avonden en weekenden vrijhouden van uni-werk, waardoor ik de stad en de rest van Australië kan verkennen.

Om een ​​paar activiteiten te noemen die mijn vrienden hier en ik in onze vrije tijd hebben gedaan: de binnenstad bezoeken met natuurlijk het Sydney Opera House, op surfkamp gaan, maar ook zelf surfboards huren om te surfen bij Bondi, Maroubra of Coogee Beach, naar verschillende feesten gaan, bezoeken brengen aan een winterfestival, musea (die hier meestal gratis zijn), de Blue Mountains, et cetera, en afgelopen week ben ik ook op vakantie geweest naar Tasmanië.

Ik heb al veel gezien en geweldige ervaringen gehad, maar er is hier nog zoveel meer te zien en te doen dat het moeilijk zal zijn om mijn hele wensenlijst af te werken voordat mijn semester hier eindigt.

Klik de foto's aan om ze te vergroten, en lees verder onder de foto's.

Tot slot

Als je vragen hebt over naar Australië gaan als uitwisselingsstudent, neem dan gerust contact met me op. Of, als je mijn ervaringen in meer detail wilt volgen, kun je mijn naam zoeken op Polarsteps, waar ik continu post over mijn ervaringen tijdens dit 'international experience year'.

Deel dit artikel