Eerste tussenvonnis in zaak 28 huurders tegen Camelot

De zaak van de 28 huurders tegen Camelot over te hoge (oneigenlijke) servicekosten heeft vele keren uitstel gekend, maar heeft nu toch een eerste tussenvonnis. Toch is de zaak van de (ex-)bewoners van Luna tegen de verhuurder Camelot nog niet gedaan nu. In november komt er weer een nieuwe zitting.

De zaak die 28 huurders tegen Camelot hebben aangespannen speelt al jaren. Cursor schreef al eerder over dat de bewoners de zaak begonnen zijn omdat zij geconfronteerd werden met hoge servicekosten die ze niet konden plaatsen en waar Camelot geen gegronde facturen of redenatie voor kon overleggen. De huurders kregen de Huurcommissie aan hun kant, maar Camelot was het niet eens met het standpunt van die gemeentelijke commissie. Een rechtszaak volgde.

De afgelopen maanden is er al een zitting geweest en zijn er bergen dossiers ingeleverd door beide partijen. Nu ligt er dus een tussenvonnis, een vonnis waarbij de rechter nog geen definitieve beslissing heeft genomen over de zaak. Zo’n vonnis wordt vaak gebruikt om te beslissen over het verdere verloop van de procedure zoals een mondelinge behandeling, een bewijsopdracht aan een van de procespartijen of een benoeming van een deskundige. Eerder heeft deze zaak al wel een mondelinge behandeling gehad en daarna een schriftelijke afhandeling. Nu komt het dus opnieuw tot een mondelinge zitting. Op 24 november om 09:30 vindt die plaats in het gerechtsgebouw in Eindhoven. De betrokken huurders kunnen zich dan nog mondeling uitlaten over het schriftelijke verweer van Camelot. Cursor zal de zaak blijven volgen.

Eerder schreef Cursor al meerdere stukken over de dubieuze service- en reparatiekosten, evenals rekeningen die huurders kregen die erg hoog leken en bovendien niet allemaal voldeden aan de wettelijke voorschriften voor facturen. 

Deel dit artikel