door

CLMN | Cateringrevolutie

02/11/2016

De cateringrevolutie die onze campus al maanden in zijn greep heeft, kan geen TU/e’er zijn ontgaan. De aanpassingen aan het voedselaanbod begonnen klein en fijn met de campus-Spar, maar inmiddels kunt u op de universiteit ook terecht voor al uw bio-voeding, Indiase hap en Subway-sandwiches. Niet genoeg? Niet getreurd! In november komt er ook nog een Starbucks bij.

Een duidelijke trend is zichtbaar: de TU/e wordt steeds minder nuchter. De promotiefilmpjes zijn de afgelopen jaren steeds Amerikaanser geworden. De gebouwnamen zijn van recht-toe-recht-aan Hoofdgebouw en N-laag in het modieuze Atlas en Flux veranderd. Geen bachelor maar ‘Bachelor College’, geen master maar ‘Graduate School’ en de graslap? Nee nee nee: de ‘Groene Loper’.

De cateringrevolutie sluit naadloos aan bij de bovengenoemde ontwikkelingen en het mag gezegd worden: de curry smaakt goed! Ook ik stond laatst in de lange rij voor een geel bakje genot en was aangenaam verrast door de diversiteit in smaken en bijbestelbare papadums. Niet alleen met de gebruikelijke liefde bereid, maar duidelijk ook geschikter om een paar uur in de vitrine te laten liggen dan zalmmootjes en kippenbouten.

De Subway, daar moet ik dan nog even aan wennen. Aanvankelijk had ik deze fastfood-achtige sandwichketen niet direct in verband gebracht met onze statige Blauwe Zaal of de opening van het academisch jaar of mijn diploma-uitreiking, maar als buren gaan ze reeds hand-in-hand. De Starbucks daarentegen doet meer denken aan loungebanken en knusheid. De associatie 'koffie - Vertigo' is evident, maar 'knusheid - Vertigo'? 'Starbucks - Vertigo'?

Revoluties zijn bij uitstek kansen om nieuwe dingen te testen. De oude en vertrouwde cateraar Eurest heeft een succesformule ontdekt, de Subway is iets anders en leuk, een knusse koffiehoek. Maar, eerlijk is eerlijk: koffie is gewoon koffie en studenten hebben er nu eenmaal veel van nodig. Vanuit deze nuchtere invalshoek zet ik mijn pelgrimstochten richting Eurest gestaag door. 

Deel dit artikel