Annelies Jacobs, lid PUR U-raad.
door

UR | OBP@TU/e Career Event

31/10/2012

Op 23 oktober bezocht ik, samen met honderdvijftig collega’s van de TU/e, het door Dienst Personeel en Organisatie gehouden OBP@TU/e Career Event. Ik heb begrepen dat bij de sessie van 1 november een even grote opkomst wordt verwacht. Dit betekent dat ongeveer een kwart van het ondersteunend en beheer personeel (OBP) het evenement dan bezocht heeft. Getuige deze opkomst is één van de doelstellingen -‘krijg de OBP’ers in beweging’- al een beetje bereikt.

Vanaf 2008, toen het Beleidsplan Wetenschappelijk Personeel werd vastgesteld, heeft de universiteitsraad regelmatig gevraagd naar een beleidsplan voor OBP. Dit plan is recentelijk af gekomen, en zal nu onder leiding van Nicole van der Wolk, de directeur van DPO, handen en voeten moeten krijgen.

DPO-medewerker Willem van Hoorn bracht de aanwezigen niet alleen op speelse wijze in beweging, maar liet ze ook nadenken over hoe je tot nu toe met je carrièreUR | OBP@TU/e Career Event bezig bent. Op de informatiemarkt in de tweede helft van de bijeenkomst kon je bekijken hoe je je carrière een wending kunt geven.

Het merendeel van de aanwezige OBP’ers reageerde positief op de vraag ‘ben je nieuwsgierig naar een andere functie?’. Het begin van de beweging is gemaakt. Nu is het aan al mijn collega’s en mezelf om het wiel in beweging te houden.

Uiteraard zijn er straks allerlei belemmeringen; te weinig geld, onmisbaarheid van bepaalde personen, onwetendheid naar andere functies. De personeelsfractie van de universiteitsraad helpt graag mee om hindernissen uit de weg te helpen.

Laat van je horen door hier te reageren!

Deel dit artikel