door

Aan en uit

04/06/2021

Afgelopen woensdag was ik weer op de campus, weer in innovation Space. Samen met Mark Wijnands had ik gesprekken met potentiële nieuwe Syfly-leden. Ik vind het heerlijk, iedere keer dat ik weer op de campus ben. Mensen zien, korte gesprekjes met Huub en Edwin, en inspiratie opdoen van wat er allemaal gebeurt in innovation Space. Maar sinds maart vorig jaar is er wel iets significants veranderd.

Voor corona was ik heel veel te vinden op de campus en in innovation Space, ik studeerde, werkte, en had een deel van mijn sociale leven hier. Het kwam regelmatig voor dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de campus was. Werken in innovation Space, studeren in Atlas, eten bij Hubble, dansen in Luna, om vervolgens de avond af te sluiten met andere studenten in innovation Space of met leden van Syfly. Dit betekent absoluut niet dat ik altijd aan het werk was, maar wel veel ‘aan stond’.

Nu ik veel meer thuis zit merk ik dat dat sowieso is veranderd, ik neem meer tijd voor familie en vrienden om uitgebreid samen te eten, en in de weekenden ben ik veel buiten. Maar ik neem ook meer tijd voor mezelf, om rustig een boek te lezen, of uitgebreid te koken. Dit is echt een stuk beter voor hoe ik me voel, en geeft me juist heel veel energie en inspiratie om goed werk te leveren.

Ik merk dit ook bij mensen om mij heen, omdat iedereen noodgedwongen achter de laptop zit, proberen veel mensen ook juist actiever momentjes te pakken waarbij dat niet zo is. Begrijp me niet verkeerd, ik werk absoluut af en toe nog ’s avonds door, maar neem wel ook actiever vrije tijd. Dit is zo onwijs belangrijk.

Zeker in de aankomende periode, waar deadlines en laatste tentamens de hoofdrol spelen, adviseer ik je om ook je rust te pakken, om naar buiten te gaan, je weekenden vrij te plannen. Om uitgebreid te koken als je dat leuk vindt, of te picknicken met vrienden. Ik zal dat in ieder geval doen, en ik hoop jij ook.

Deel dit artikel