door

Mijn DDW

12/10/2021

Tijdens de Dutch Design Week (DDW), die op 16 oktober van start gaat, deelt Eindhoven waar ze het meest van houdt: design en innovatie. Als oud-student Industrial Design en evenementen-fan ga ik er met veel plezier naartoe. In de loop der jaren heb ik echter geleerd dat enige voorbereiding vereist is, vooral omdat de meesten van ons in die periode bezig zijn met hun tentamens. Laat me je met deze column een beetje voorbereidingstijd besparen.

Allereerst, de DDW is enorm, en ik zal (en kan) niet de hele week vrij nemen en al mijn tijd besteden aan het bezoeken van tentoonstellingen. Om eerlijk te zijn, zelfs als je dat zou doen, zou ik onder de indruk zijn als je alles kunt bezoeken. Omdat ik niet al te veel tijd heb heb ik een lijstje gemaakt van de tentoonstellingen en projecten die ik graag zou willen bezoeken.

Om te beginnen heb ik gekeken welke voedselgerelateerde tentoonstellingen er dit jaar op de DDW te zien zijn, en de foodie in mij was enthousiast om te zien dat er veel verschillende plekken zijn om naartoe te gaan.

The Embassy of Food is te vinden in het Klokgebouw in hal 3. Zij presenteren de supermarkt van de toekomst, en ik ben onwijs nieuwsgierig. Maar als je meer geïnteresseerd bent in eten uit het verleden, een tentoonstelling in het Student Hotel toont het voedsel dat met uitsterven wordt bedreigd.

Als food niet jouw ding is, dan is er nog veel anders te beleven. Zo ga ik ook naar Design United en de Drivers of Change. Design United zit in het Klokgebouw, hier presenteren de designstudenten van de Nederlandse technische universiteiten hun beste projecten. Ik vind het altijd leuk om deze te zien, het inspireert me om te weten wat andere studenten maken, en ik vind het geweldig om te zien hoe design in de loop van de tijd verandert. De tentoonstelling Drivers of Change is een TU/e-tentoonstelling. En, ter ere van het 65-jarig jubileum is het op de campus, evenals de opening van de DDW.

Tijdens het openingsfeest zal Bierport hun automatische biertap presenteren aan alle bezoekers. Misschien wel een biertje bij de foodexpo's? Bierport begon met een groep studenten en een goed idee, ze bouwden een prototype in innovation Space en deden onderzoek naar de klanttevredenheid bij voetbalwedstrijden en andere evenementen. Nu hebben ze hun prototype af en we gaan die in werking zien tijdens de aftrap van de DDW en gedurende de rest van de week. Proost alvast.

Verder worden de hele week door studententeams en onderzoeksprojecten gepresenteerd op de campus. Er zullen veel verschillende projecten zijn, ik hoop de Stella Vita te zien (vanwege voor de hand liggende redenen), en ik heb zin om verschillende onderzoeksprojecten te zien om te ontdekken wat er allemaal aan de TU/e ​​gebeurt. Maar ik kijk het meest uit naar het Aristoteles-project. Aristotle is een team dat vorig semester in Q3 is gestart en al met PSV werkt. Ze hebben een cognitieve trainingstool gemaakt tijdens hun innovatie Space project. Blijkbaar kunnen we na zo'n korte periode al een balletje trappen en hun project testen!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt als je weinig tijd hebt, maar wél wat van de DDW wilt meemaken. Als je dat doet, heb ik nog één tip, kleed je comfortabel en warm aan, dat voorkomt verkleumen.

Deel dit artikel