“W-hal is uit de grond”

Met het storten van de keldervloer zijn de funderingswerkzaamheden voor de W-hal achter de rug. En daarmee is de weersafhankelijkheid geringer. De bouwvakkers lopen anderhalve week achter op de planning, maar de hoofduitvoerder is er gerust op dat die achterstand bij het aanbreken van de bouwvak is ingehaald.

door

Negentig vrachtwagens brachten vorige week 900 m3 beton naar de campus om de keldervloer van de W-hal te storten. “Dat is wel een mijlpaal. Nu zijn we minder afhankelijk van regenwater”, zegt hoofduitvoerder Marco van der Velden. Vanaf de staalplaatbetonvloer die straks de eerste verdieping gaat dragen is de keldervloer goed te zien. Erop zijn twintig witte vierkante malplaten aangebracht die straks de zeventien meter hoge stalen kolommen gaan dragen. Die reiken tot de derde verdieping en wegen twintigduizend kilo per stuk. “Wanneer die er staan bouwen we verder met vakwerkspanten van staal. Die zijn zeven meter breed en worden horizontaal vervoerd. Daarom worden zij ’s nachts gebracht. Om de campus op te kunnen, worden de slagbomen en de lantaarnpaal bij de ingang aan de Prof. Dorgelolaan tijdelijk afgebroken.” Dat gebeurt in het tweede weekend van juli. Er komt dan ook een speciale kraanwagen om de spanten op te takelen.

Aan de buitenkant van de W-hal zijn reeds de bestaande stalen puien teruggeplaatst. “Die zijn in een fabriek in Deurne gestraald, gelakt en klaargemaakt om dubbelglas te kunnen dragen.” In deze zogenoemde ruwbouwfase werken vijftig bouwvakkers, dat aantal wordt verviervoudigd in de afbouwfase, verwacht Van der Velden. 

Deel dit artikel