De sloop van N-laag is in volle gang. Foto l Bart van Overbeeke

BAM Utiliteitsbouw mag nieuwbouw N-laag neerzetten

Terwijl de sloop van N-laag in volle gang is, loopt het traject voor een nieuw gebouw voor Technische Natuurkunde en Electrical Engineering. BAM Utiliteitsbouw heeft de opdracht gekregen voor de realisatie van de nieuwbouw en komende vrijdag is de officiële schriftelijke bevestiging daarvan in de University Club aan de TU/e. Met het contract is zo’n veertig miljoen euro gemoeid.

BAM Utiliteitsbouw kreeg de opdracht via een Europese aanbestedingsprocedure. Gunningscriteria waren de prijs, de uitwerking van het aspect duurzaamheid, proceskwaliteit en het plan van aanpak. BAM Utiliteitsbouw gaat een ‘uitvoeringsgereed’ ontwerp maken en is daarbij verantwoordelijk voor bouwkundige en installatietechnische aspecten. BAM Techniek voert de werktuigbouwkundige en elektronische werkzaamheden uit. De bouwactiviteiten starten begin 2013 en als het goed is staat er eind 2014 een nieuw gebouw. 

Dit nieuwbouwproject, dat bekend staat als Project 2, maakt deel uit van het huisvestingsplan Campus2020. Het nieuwe gebouw, dat is ontworpen door Architectuurstudio Herman Hertzberger, komt op de plaats van het huidige N-laag. Er komen elf bouwlagen en een kelderverdieping met kantoren, lokalen, practicaruimtes en laboratoria.

Als alles volgens planning verloopt, is N-laag eind dit jaar volledig tegen de vlakte. Dit artikel schreef Cursor eerder over de sloop van N-laag.

Deel dit artikel