Foto | Bart van Overbeeke

Dienst Huisvesting waarschuwt voor stof bij N-laag

Dienst Huisvesting waarschuwt vanaf vandaag parkerende automobilisten voor stofvorming bij De Zaale. Daar werken slopers de laatste restanten van N-laag tegen de vlakte. In combinatie met de harde wind en regen van de laatste dagen, kan het sloopstof behoorlijk wat overlast veroorzaken.

Evert Ridderhof kan erover meepraten. De technicus van de plasmagroep EPG moest naar de garage om het aangekoekte stof van zijn witte(!) Fiat Scudo te laten verwijderen. “Tijdens de sloop komen er af en toe enorme stofwolken vrij, ondanks het feit dat het sloopwerk nat wordt gehouden met sproeiers. Vanuit mijn werkkamer in het het gebouw Spectrum zie ik het stof over het grote grasveld in de richting van de Fontysgebouwen en het Multi Media Paviljoen waaien.”

Volgens hem zijn er tientallen auto’s ongewild voorzien van een laag fijn zand, cement en stof. Door de regen kan deze laag muurvast komen te zitten. Ridderhof probeerde naar huis te komen, maar moest beide zijramen openen om een beetje zicht te hebben. Daarna is hij bij het eerste beste tankstation in de weer gegaan met een hogedrukreiniger, een borstel en warm zeepwater.

Maar nog steeds is zijn auto gehavend. Een rit door de wasstraat hielp niet en de troep moet nu professioneel gereinigd worden in een garage. De technicus rekent op een paar honderd euro schade.

Ward Derix, namens Dienst Huisvesting (DH) verantwoordelijk voor de sloop van N-laag, is op de hoogte. Hij heeft behalve de melding van Ridderhof nog een soortgelijke klacht van een automobilist gekregen. Hij benadrukt dat alle automobilisten op eigen risico parkeren bij De Zaale. Voor beide gevallen zal DH een regeling treffen, maar wie de waarschuwingsborden over het hoofd ziet, is voortaan zelf verantwoordelijk. “We kunnen nu eenmaal niet slopen zonder wat stof te veroorzaken. En op het parkeerterrein achter het gebouw Traverse zijn voldoende plekken vrij om een auto tijdelijk neer te zetten.”

Het grove sloopwerk van N-laag is naar verwachting over twee tot drie weken voltooid. Daarna zal het terrein bouwrijp gemaakt worden voor de nieuwbouw van de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering.

Deel dit artikel