Het ontwerp voor de nieuwe bierkrattenbrug.

Nieuwe recordpoging bierkrattenbrugbouwen

Het was in handen van de TU/e, toen ging het naar Delft en nu wil Eindhoven het terug. Studenten Bouwkunde doen volgende week een poging om het record ‘Grootste overspanning met een bierkrattenbrug’ opnieuw te vestigen.

De studieverenigingen KOers en SUPport van Bouwkunde hadden het record sinds 2005 in handen. Afgelopen oktober werd dat record van 12,6 meter echter verbeterd door studenten uit Delft. Zij maakten een overspanning van 15 meter. In Eindhoven was er genoeg motivatie om binnen enkele weken een tegenactie op te zetten en een commissie van 14 TU/e studenten te vormen om het record terug halen. De TU/e-studenten gaan nu voor een overspanning van ruim 24 meter.  

In totaal twintigduizend Bavaria-bierkratten worden door maar liefst  vier vrachtwagens vanaf maandag bezorgd op het TeMaveld waar de studenten hun bouwwerk plaatsen. Overigens zijn de meeste kratten leeg, maar wordt een gedeelte wel gevuld met water. Douwe Stellingwerff, één van de organisatoren, licht toe: “Voor de stabiliteit is het beter als de torens, tussen de bogen in, gevuld zijn. Dat is om te voorkomen dat de gewichtbogen wegzakken. Gelukkig is de Dommel dichtbij.”

De studenten beginnen op maandag en verwachten het bouwwerk donderdag klaar te hebben. Iedere boog moet dan tenminste een uur blijven staan zonder ondersteuning. Als de recordpoging geslaagd is, zal dat goed gevierd worden, met bier uiteraard. Stellingwerff heeft overigens nog niets gehoord over een eventuele tegenactie van Delft. 

Kijk ook op www.facebook.com/bierkrattenbrug

Deel dit artikel