Miami Nice bij Thêta, mét waterglijbaan. Foto | Bart van Overbeeke

TU/e feestend het jaar uit, de zomer in

De tentamens zitten erop, veel medewerkers verzilveren hun verloftegoed, de campus raakt langzaam iets leger. De TU/e luidde vandaag voor het eerst officieel-doch-informeel het academisch jaar uit - maar ook búiten de campus werd de zomer feestend voor geopend verklaard.

Veel studenten moesten de motivatie de laatste dagen uit hun ténen trekken - op Facebook en Twitter werd veelvuldig gezucht en gesteund. Maar vandaag was dan echt de laatste dag van deze tentamenperiode. En die dag wordt traditiegetrouw gevierd met het NaTentamenFeest bij het Eindhovens Studenten Corps.
Hier, in de Bunker, kropen ook TU/e-medewerkers Erwin Kessels en Oscar Tomico achter de draaitafels bij wijze van afterparty van Professors on Stage, eerder vanavond in MetaForum. Vooral Kessels werd vooraf op Twitter al met opvallend enthousiasme gepromoot door TU/e- collega Marco de Baar: 'Je móet 'm horen [...]. Ik zou best de manager van @erwinkessels willen zijn als ie echt doorbreekt'. 

De Baar zelf draaide eerder op de avond in de grote hal van MetaForum, samen met acht mede-gelegenheids-dj's onder wie TU/e-rector Hans van Duijn. In Braziliaanse sferen werd hier het academisch jaar afgesloten, nadat even daarvoor in de Blauwe Zaal de Academische Jaarprijzen waren uitgereikt. 

Maar ook her en der buiten de campus kreeg het zomervakantiegevoel vanavond een boost. Zo vormden 'swim, drink and dance' de hoofdingrediënten van Miami Nice bij Thêta aan het Eindhovens Kanaal. Het festijn bij de roeivereniging werd opgeluisterd door dj's Joost van Hooijdonk -en zijn saxofonist- en de Amsterdamse dj Gernot Müller. 

Aan de Nachtegaallaan hield T!NT (ontmoetingsplek voor inspiratie en verdieping) intussen haar laatste 'Eat & Meet' van dit seizoen in de vorm van een Mediterraanse avond. Zo'n zestig studenten genoten van zelfgemaakte hapjes en een workshop Griekse en Turkse dans. 

Voor de duidelijkheid: de Cursor-redactie is nog níet op vakantie. Komende week lees je het TU/e-nieuws nog gewoon op onze site, Facebook en Twitter. 

De TU/e feest - een fotoimpressie (door Bart van Overbeeke)

Deel dit artikel