Foto | Bart van Overbeeke

Meer dan vierduizend bezoekers op de open dagen

Honderden scholieren en hun ouders zwermen sinds deze ochtend al over de TU/e. Tijdens de open dagen vandaag en morgen worden in totaal meer dan vierduizend bezoekers verwacht. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar oktober. Vanwege de verwachte drukte zijn de aanmeldingen stopgezet.

In een tot de nok toe gevulde Blauwe Zaal luisteren scholieren en hun ouders ’s ochtends naar de uitleg van Lex Lemmens over het Bachelor College. Die onderstreept in zijn verhaal de keuzevrijheid en de intensieve begeleiding binnen het onderwijssysteem.

Alle majors zijn vandaag vertegenwoordigd. Scholieren kunnen een presentatie van verschillende majors volgen en de stands bezoeken in het Auditorium. Daar treffen ze onder meer zorgrobot AMIGO, enkele leden van Solar Team Eindhoven, zien ze de raceauto van URE en krijgen ze uitleg over cooperative driving. 

Het kiezen van een studie blijkt niet mee te vallen voor de scholieren. Anouk van der Lee uit Gorinchem zit in 6-vwo en hoopt na vandaag duidelijker in beeld te hebben wat ze wil. “Ik ga kijken bij Industrial Design, Bouwkunde en Sustainable Innovation. Ik zoek iets technisch en ook toepassingsgericht.”

Jarno van der Linden uit Kerkdriel bezoekt de TU/e nu voor de tweede keer. “Ik ben er vrij zeker van dat ik Bouwkunde wil doen. Ik ben ook naar Delft geweest en wil goed kunnen vergelijken. Ik merk wel dat ik me meer thuis voel in Brabant.”

In totaal hebben 1.148 studiekiezers en 826 ouders zich voor vandaag aangemeld. Morgen worden 1.168 studiekiezers en 1.166 ouders verwacht.  In totaal gaat het dan om 4.308 bezoekers. Vorig jaar trokken de open dagen in oktober 1.802 studiekiezers en 1.647 ouders.

Deel dit artikel