Team Energy op promotietour

In de aanloop naar het tweede Energy Café, op 30 april, gaan leden van Team Energy deze week de campus op om meer bekendheid te verwerven voor hun organisatie. Dat doen ze onder meer door koffie uit te delen in het Auditorium en door een zelfgemaakt filmpje te vertonen bij colleges van verschillende studies. Het eind vorig jaar opgerichte Team Energy is de club voor TU/e-studenten met interesse in het energievraagstuk.

Het tweede Energy Café vindt net als de eerste keer plaats in Café Wilhelmina in de Eindhovense binnenstad. De centrale vraag voor de discussie is deze keer hoe leegstaande gebouwen kunnen worden gebruikt om energie op te wekken. Het eerste editie in februari was met een opkomst van 45 enthousiaste studenten een succes, zegt Minke Goes van Team Energy. “Dat is ook ongeveer het maximum aantal mensen dat actief kan deelnemen. Als er nu nog meer belangstelling blijkt te zijn, zullen we gewoon meer bijeenkomsten organiseren.”

Team Energy is opgericht door TU/e-studenten die een plek misten waar al het energieonderzoek en -onderwijs aan de universiteit samenkomt, en waar alle gerelateerde evenementen te vinden zijn, vertelt de masterstudente Sustainable Energy Technology. “Er gebeurt heel veel op het gebied van energie, en we hoeven dat alleen maar te verzamelen en naar buiten te brengen.  We hebben een website met informatie en via Energy Cafés brengen we studenten samen. Daarnaast zijn we ook betrokken bij de organisatie van de Energy Days.”

Om de bekendheid verder te vergroten, heeft Team Energy een filmpje gemaakt waarin duidelijk wordt wat het team doet. Die video wordt deze week ook vertoond bij een aantal geselecteerde colleges van bijna alle studies aan de TU/e. Goes: “Daar willen we studenten erop wijzen dat ze onze stand kunnen bezoeken en dat ze zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief.” Onder de colleges die een bezoek van Team Energy mogen verwachten zijn onder meer Thermische fysica (TN), Chemische reactorkunde (ST), Strategie organisatie en verandering (TBK), Wonen en woonvastgoed (B), Decentrale energieopwekking (SET) en Vehicle dynamics and power trains (Automotive).

Deel dit artikel