De Lucid-bestuurders zijn klaar voor de strijd.

Lucid-bestuurders 'in oorlog' voor het goede doel

Vier Lucid-bestuurders binden in twee teams de strijd aan om geld in te zamelen voor Serious Request. Op dinsdag 2 en woensdag 3 december proberen ze met hun 'Charity War' binnen een etmaal zoveel mogelijk opdrachten te vervullen waarop anderen vooraf geld kunnen inzetten.

Verzamel vijf condooms in de kleuren van Lucid. Of eet Surströmming, een Zweeds gerecht van gefermenteerde vis dat één van de Lucid-leden thuis in de koelkast heeft liggen. Het zijn twee van de tientallen opdrachten die tot dusver werden ingediend voor de Charity War van de studievereniging van Industrial Design.

Het spel is gebaseerd op ‘Crazy 88’, een programma van BNN waarin steeds een mannen- en vrouwenteam de strijd aangingen. Nicolette Kluijver tongde tijdens deze roadrally onder meer eens met een 78-jarige man, Willy Wartaal poogde een Big Mac in één keer naar binnen te stouwen en Yolanthe Cabau van Kasbergen moest 2.500 euro dokken nadat ze voor het programma een flitspaal ramde.

Of de Lucid-bestuurders ook zó ver gaan voor het goede doel? De grenzen aan het spel zijn volgens Linnea Groot, commissaris externe betrekkingen, nog niet zo concreet besproken. “Eén van de opdrachten is dat we gearresteerd moeten worden, dus we kúnnen vrij ver gaan.” Al werden een paar van de ingediende uitdagingen al snel van de lijst geschrapt. Opdrachten waarbij de bestuurders onherroepelijk gewond zouden raken, komen er volgens Groot bijvoorbeeld niet op.

De woordvoerster van Lucid heeft ook zo haar persóónlijke grenzen. Verwacht bijvoorbeeld niet dat Groot -zoals een andere uitdaging luidt- twee of drie bananen zal eten om daar wat slokken Sprite achteraan te gieten. “Daarvan ga je geheid over je nek. Dat mogen de mannen doen, die vinden dat niet zo’n probleem. Die geven over en gaan weer door.”

Op de site staan inmiddels zo'n zestig opdrachten. Groot hoopt dat zij en teamgenote Kim Sauvé  (Lucids penningmeester) er straks minstens één per uur kunnen doen. Andere Lucid-leden maken intussen, in koppels, vierentwintig uur lang radio, waarbij mensen tegen betaling onder andere liedjes kunnen aanvragen. Met de hele actie hoopt de studievereniging duizend euro op te halen.

Groot heeft er alle vertrouwen in dat de vrouwen de vloer gaan aanvegen met hun tegenstanders, bestuursvoorzitter Jochem Franse en onderwijscommissaris Jeroen Cox. “We gaan sowieso onze vrouwelijke charmes in de strijd gooien, dat werkt altijd heel goed. Kim is wat liever, die gaat straks schattig met haar ogen knipperen, ik heb wat meer ballen. Een gouden combinatie.”

Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Lucid is er vroeg bij met haar actie voor het goede doel van 3FM. Dit vanwege de verhuizing van -onder andere- de studievereniging uit het Hoofdgebouw, dat in december helemaal leeg moet zijn voor renovatie.

Lucids Charity War begint dinsdag om twaalf uur 's middags. De hele actie is online te volgen; via voorgaande link kan ook geld worden ingezet op de opdrachten. Ook worden video-opnames gemaakt van de Lucid-bestuurders tijdens hun Charity War, die worden gedeeld via YouTube.

Deel dit artikel