Nieuwe locatie Professors on Stage

Nieuwe locatie voor Professors on Stage

Professors on Stage, het evenement dat traditiegetrouw het academisch jaar afsluit, vindt -op vrijdag 1 juli- voor het eerst plaats op het veld voor Flux. Voorafgaand worden in de Blauwe Zaal de Academic Awards en de Marina van Damme Beurs uitgereikt. Het feest, met het thema Japan, begint een half uur eerder dan voorgaande jaren.

De eerste professor die zich achter het mengpaneel begeeft, is rector Frank Baaijens. Vorig jaar heeft hij al kunnen oefenen, destijds bij de vijver voor de Markthal.

De nieuwe locatie, op het gazon, is onder andere gekozen vanwege de sfeer. Siem Beeks, secretaris Einde Academisch Jaarcommissie 2016: “We hebben ook liever het mooie nieuwe Flux als achtergrond dan het oude Hoofdgebouw. En op de betonnen verhoging kunnen we het podium bouwen.” Het publiek mag feesten op het grasveld.

Professoren en anderen, onder wie TN-docent Kees Storm, IE&IS-docent Michel van den Borgh, SG-medewerker Lucas Asselbergs en Fontys-bestuurder Nienke Meijer, kunnen hun gang gaan zolang ze willen. Stopt hun inbreng, dan neemt Discom ‘86 het stokje over. Deephouse-dj Mikey Biemans sluit de avond af.

Behalve de oren wordt ook de ogen de kost gegeven. ShowDesign, dat eerder ook meewerkte aan GLOW, verzorgt een lichtshow en maakt gebruik van volgens de organisatie spectaculaire videoprojectie wanneer het schemert. De organisatie hoopt dat er ruim vierhonderd mensen komen luisteren en kijken.

Zoals ieder jaar is er een landenthema. Dit jaar is dat Japan. Beeks verwacht niet dat dat terug te horen is in de muziek, die ligt immers in handen van de professoren. "Het thema zie je meer in de aankleding en het eten. Er hangen parasols en lampionnen, er wordt verse sushi geserveerd en het podium doet denken aan de Japanse vlag."

Na aanmelding en betaling van vijf euro kun je tussen 18:00 en 20:00 uur mee-eten van een Japans buffet. Muntjes van €1,25 per stuk zijn in te zetten voor drank en sushi.

Voorafgaand aan Professors on Stage worden de Academic Awards en de Marina van Damme Beurs uitgereikt in de Blauwe Zaal. “De bijbehorende borrel, die voorheen in de Senaatszaal plaatsvond, zal dit jaar bij Professors on Stage worden gehouden. Vandaar dat het draai-feest al om half zes begint”, zegt Beeks.

Als het zou regenen, is dat volgens de organisatie “redelijk dramatisch”. Beeks: “We kunnen met het podium naar de Markthal gaan, maar vanwege het contract dat de TU/e met Eurest heeft, mogen we onder de overkapping geen eten en drinken aanbieden. Dan zullen de tappers en het buffet aan de zijkant onder partytenten verder moeten.”

Deel dit artikel