Oud-medewerker TU/e vecht strafontslag aan voor rechtbank

Een oud-medewerker van Dienst Interne Zaken heeft gisteren bij de rechtbank in Den Bosch bezwaar gemaakt tegen zijn schorsing en verlenging van die schorsing eerder dit jaar. De TU/e gaf hem in maart 2016 strafontslag wegens ernstig plichtsverzuim.

Een strafontslag is een niet normale ontslagprocedure waarop geen werkloosheidsuitkering volgt. De oud-medewerker van DIZ kreeg een strafontslag “wegens ernstig plichtsverzuim”. Hoofd DIZ, Martin Boers, wil er niet veel meer over zeggen omdat de zaak nog onder de rechter is.

In het Eindhovens Dagblad staat dat gisteren een TU/e- conciërge terecht stond om diefstal. Het is de eerste van een serie rechtszaken over deze kwestie. De strafzaak over het plichtsverzuim en ook het bezwaar tegen de ontslagprocedure komen later aan de orde. Gisteren vocht de oud-medewerker de eerste schorsing en de verlenging van die schorsing aan.

Boers: “We hebben tijd nodig gehad voor een grondig onderzoek alvorens we tot strafontslag overgingen. Daarom is de schorsing verlengd. We hebben bij het onderzoek juridische ondersteuning van een externe partij gehad.” Over zes weken doet de rechter uitspraak of het bezwaar gegrond is. Boers verwacht dat dat niet zo is.

Het is voor het eerst dat de directeur een strafontslag aan de TU/e meemaakt. “We hebben er geen ervaring mee en wachten de ontwikkelingen af. Het is een ernstige zaak die we op een grondige manier aanpakken, maar eigenlijk moet je zoiets niet hebben.”

Deel dit artikel