En hoe is het in Toronto?

Toen mij werd gevraagd of ik een stage in Toronto wilde doen, moest ik wel even nadenken. Toronto, wat is dat voor een stad? Is er iets te doen? Is het een goede universiteit? Is het niet veel te ver van huis? Na toch de keuze gemaakt te hebben, bleek dat al mijn zorgen overbodig waren.

door

Hoewel Toronto eigenlijk niet zo bekend is als bestemming, is het zeker een aanrader. Het is namelijk een hele diverse stad, zo’n beetje alle culturen die je kunt bedenken zijn hier wel vertegenwoordigd in hun eigen buurt of straat, waardoor ook zo’n beetje al het eten hier te vinden is. Maar het is ook een stad die veel kleiner voelt dan dat hij is, doordat het grote aantal parken de stad aardig groen maakt en het feit dat de moderne hoogbouw redelijk verdeeld is.

Tussen alle moderne hoogbouw staat bijvoorbeeld nog oude laagbouw, zo heeft de universiteit bijvoorbeeld gebouwen uit 1800 die naast nieuwbouw staan. Hoe groen de stad ook is, het haalt het natuurlijk niet bij wat Canada te bieden heeft op het gebied van natuur. Het aantal natuurparken is zo groot dat het onmogelijk is om alles in korte tijd te zien, zeker als er ook nog gewerkt moet worden.

Het begin van een langdurige samenwerking

Het werk waar ik op doel is mijn stage aan de University of Toronto. Hier werk ik in een groep van masterstudenten uit een power electronics groep, die samen met een groep mechanical engineeringstudenten een automotive start-up ondersteunen doormiddel van het toepassen van onderzoeksprojecten op onderdelen voor dit voertuig. Als Automotive Technology-student, met een specialisatie in Control Systems, was het in het begin wel een beetje raar om te werken in een power electronics groep, aangezien het specialisme heel anders ligt. Ik kwam er echter snel achter dat dit juist een voordeel is. Ik kan hen helpen met mijn automotive en control systems kennis, terwijl zij mij meer inzicht geven in de hardware van de systemen, iets wat ik normaal voor lief neem. Deze uitwisseling van kennis zorgt dus voor een win-winsituatie, en is hopelijk het begin van een langdurige samenwerking tussen beide universiteiten.

Deel dit artikel