Promotie voor StukaFest in het Auditorium. Foto | Redactie Cursor

Stukafest Eindhoven weer op volle kracht terug

Na een editie met een afgeslankte versie, pakt de Eindhovense organisatie van dit jaar weer eens groots uit met het Studentenkamerfestival. Dankzij de vier TU/e-studenten die het regelen, kunnen studenten volgende week donderdag, 21 februari, kiezen tussen twaalf uiteenlopende acts verdeeld over evenzoveel kamers. Na het zitten, luisteren en genieten in de studentenkamers, kunnen de studenten hun energie nog kwijt tijdens de afterparty in café Altstadt, met onder meer een optreden van Mr. Weazley.

door
foto Redactie Cursor

Meer tijd en meer geld investeren, met passie eraan werken en meer internationale acts’. Met deze doelstellingen begonnen Serge Gruson (Industrial Design), Stef van der Wielen (Automotive), Romy Hoppen (Psychology & Technology) en Argun Tyagi (Bouwkunde) aan hun missie: een groot Stukafest in Eindhoven opzetten.

En hoewel ze een hele lange lijst met voorkeuren hadden, waren ze het over één act al snel eens: Holsaby. Stef kent enkele bandleden persoonlijk en de optredens vielen ook bij de anderen in de smaak. De muziek laat zich het beste omschrijven als ‘energieke moderne pop met een vleugje van de eighties’.   

De andere optredens zijn erg gevarieerd. Een opvallende is de literaire peepshow, volgens de beschrijving ‘Een sappige mix tussen pikant theater, openhartige seksualiteit en erotische verhalen’. Verder treedt Walden op, een jonge band die het publiek op een mooi optreden tijdens Pinkpop trakteerde. Jing ‘Juice’ Wang is een streetdancer die zijn kunsten gaat vertonen, LIVE 4 EVER is een theatervoorstelling met een filosofische insteek; ‘Wat als we de dood overwinnen? Zijn we dan gelukkig? Of verliezen we daarmee ook de waarde die de vergankelijkheid van het leven ons geeft?’. Jan Schellink en Danibal van het duo HEUG noemen zichzelf stand up musicians.

Deelnemende studenten kunnen donderdagavond 21 februari van studentenkamer naar studentenkamer fietsen en een kijkje nemen bij drie van de in totaal twaalf acts. De meeste kamers liggen in het centrum.

De kaartverkoop loopt tot nu toe goed, vertellen de studenten. Van der Wielen: “We weten van eerdere jaren dat veel kaarten pas in de laatste week worden verkocht, en zelfs op de dag ervoor. Tot nu toe zijn de kamers voor de helft ongeveer gevuld.

Het Studentenkamerfestival wordt in verschillende studentensteden gehouden. Kaartjes regel je via de website. Voor de afterparty heb je aparte kaartjes nodig.

Saillant detail: Serge heeft het ontwerp voor de Stukafestsokken gemaakt, die ook via de site te koop zijn en op te halen bij het feest.

Binnenkort volgt op onze site een videoverslag van het evenement. 

Deel dit artikel