Intro 2020 | Gadgetmania bij de superhelden van GEWIS

Nee, gadgets zijn niet verplicht, we zien ze ook veel minder deze Intro, maar mét gadgets is het toch net iets leuker. Vinden wij van Cursor, niet geheel onbevooroordeeld. Gelukkig omarmen ze deze gedachte bij studievereniging GEWIS van Wiskunde & Informatica met liefde; en alles uitgedacht binnen hun superheldenthema.

door
foto Brigit Span

Groep 28 van Computer Science gaat door het Intro-leven als Captain Babypants, met minicapes van tule en - het pièce de résistance - een incontinentieluier om de billen. “Ik geloof niet dat de kids heel blij waren met mijn keuze”, zegt intromamma Leticia Malagutti tevreden. Ze is Braziliaans en in haar thuisland is superheld Captain Underpants groot. Maarja, die onderbroeken waren een beetje moeilijk in te kopen op voorhand omdat ze de kledingmaat van haar kids niet wist. Dus werden het de luiers.

Dat superheldenthema, dat door de introcommissie van studievereniging GEWIS is bedacht, wordt door heel de vereniging omarmd. Zo loopt het bestuur deze week rond in superheldenoutfits. “Het was voor ons ook een verrassing”, zegt Jealy van den Aker, commissaris Externe Betrekkingen van GEWIS. “Maar het is wel lekker laagdrempelig; we zijn makkelijk aanspreekbaar zo.”

Janken

The Masked Heroes - groep 1, begeleid door intro-ouders Saskia IJntema en Bartjan Henkemans - poseren allen met een brede lach voor een close-up. Beschermd door hun maskers, die ze zelf hebben mogen versieren. Ze hernoemden zichzelf Toothpaste Man, The Flaming Eye, Tiny Ninja, Dark Force en The Ultimate Cry Baby. De laatste is intropapa Bartjan. “Mijn naam klinkt als Bartjank als je ‘m in het Engels uitspreekt”, legt hij uit. Na zijn eerste close-up bedenkt hij zich: “Wacht, ik moet natuurlijk wel een huilgezicht opzetten.” Waarvan akte.

Anderhalve meter

Sommige gadgets zijn zeer handig bij het houden van de gewenste anderhalve meter. Intropappa’s Thijs van de Loo en Martijn Kessels hoefden daarom niet lang na te denken over hun keuze voor een zwaard voor hun groep The Shogun Cream (groep 31). “Hiermee zijn we samoerais, superhelden uit de oudheid. Ze erkennen dat de zwaarden groot zijn, maar zwaar zijn ze gelukkig niet.

Ingelijst gezinsgeluk

Wat hebben fotolijstjes om de nek te maken met het superheldenthema, dat studievereniging GEWIS dit jaar voert? “Wij hopen deze week hun superhelden te zijn.” Pappa’s Pim Boij en Jeffrey Minten van The Framed Villains (groep 16) voorzorgen hun introkids van een fotolijstje met daarin hun foto en de vraag een vermist kind bij hen te retourneren. Andersom dragen zij een - aanzienlijk grotere - lijst om de nek waarin een foto van de hele groep moet komen. Wel gemaakt, maar nog niet kunnen printen. Nu maar hopen dat de intropappa’s niet de weg kwijtraken…

Gebroken boog

Het hangt aan een touwtje om de nekken van de leden van The Dirty Bits (groep 22): een soort doorzichtige, plastic spiraal met parelmoer glans er overheen. “Het fungeert als boog voor superhelden”, verduidelijkt intromamma Tessa van Beers, wiens eigen boog al gebroken is - duidelijk niet gemaakt voor de brute kracht van superhelden.

Tessa is zo’n intromamma die echt hart heeft voor haar kroost. “Ik heb zelf jaren geleden zo’n fantastische Intro gehad, dat ik me heb voorgenomen om in mijn hele bachelor elk jaar mamma te willen zijn. En deze kids verdienen ook een leuke Intro, we gaan het zo leuk mogelijk maken samen.”

Haar groepje had het wel echt nodig om vandaag eindelijk op de campus te mogen komen. “Ik merkte dat ze na twee dagen online een beetje begonnen in te zakken. Maar nu mogen we gelukkig.”

Honds

Tekenfilmserie Paw Patrol was de inspiratie voor Eline Schaerlaeckens, intromamma van de Superpaws (groep 5). Geheel in lijn met deze superhonden voorzag zij haar groepje van fluffy hondenspeeltjes.

Frozen

“Mijn liefde voor de film Frozen ligt aan de basis van onze gadgets”, zegt Pim van Leeuwen plechtig. De intropappa van de Disney Princesses tooide samen met mede-pappa Jelmer Blaas hun kids met zilveren kroontjes, waardoor ze er prinseswaardig uitzien. Wat dat met helden te maken heeft? “Ze zijn míjn helden”, roept Pim uit. Point taken. En, zeg zelf: het kan áltijd erger.

Deel dit artikel