En hoe is het in Dublin?

Ierland, het land van de …. regen! Maar ook het land van de gastvrijheid, Guinness, live muziek en de prachtige natuur. Toen binnen mijn studie Biomedische Technologie de periode aanbrak waarin ik kon kiezen voor een buitenlandse stage, was mijn eerste ingeving: Ierland. De regen die daarbij komt kijken, valt eigenlijk best wel mee zo bleek later.

door
foto Privé collectie Kim Hermsen

Mijn stage binnen het Kelly Lab van het Trinity College geeft me veel vrijheid om mijn eigen project te bepalen, en daarmee kan ik ook makkelijk mijn eigen tijd indelen en blijft er veel tijd over voor leuke dingen.

Het Kelly Lab focust zich op biofabricatie en houdt zich bezig met in vitro celkweek van zowel menselijke als dierlijke weefsels. De meeste promovendi en collega’s met een postdoc-aanstelling focussen zich op kraakbeen of meniscusweefsel.

Tijdens mijn stage leer ik te werken met een machine die 3D PCL scaffolds kan bioprinten. Deze stellages zal ik mechanisch gaan testen en ik ga een architectuur ontwikkelen die passend zou kunnen zijn voor implantatie bij kraakbeenschade.

Dan de leuke dingen. Het openbaar vervoer binnen Ierland is, zeker vergeleken met dat in Nederland, heel erg goedkoop. Voor 1 euro kun je anderhalf uur reizen met bus, DART (treindienst binnen Dublin) of LUAS (tram). Door gebruik te maken van de treinverbinding ben je binnen vier uur aan de zuid-, west- of noordkust, een weekendtripje naar Galway, Cork of Donegal is dus snel geregeld.

Om jezelf te kunnen vermaken hoef je Dublin echter niet per se uit. Voor de natuurliefhebbers is er een makkelijk te bereiken cliffwalk in Howth en Bray. Daarnaast kun je goed uitwaaien tijdens een wandeling naar de vuurtoren in Sandymount of op de pier van Dun Loaghaire.

Kortom, in een bruisende stad als Dublin is altijd wel iets te doen. Dat kan echter ook erg overweldigend zijn als je hier in je eentje komt studeren. Gelukkig organiseert Erasmus genoeg feestjes voor internationale studenten. Daarnaast kun je met YES-trips van ESN zowel Ierland als andere studenten beter leren kennen. Met andere studenten aan je zijde is het wellicht ook wat gemakkelijker om je eigen kroegentocht vol met live muziek door de Temple Bar te organiseren.

Deel dit artikel