In Memoriam | Leontien van Eijk-Bonekamp

Diep bedroefd delen wij u het nieuws mee van het overlijden van onze dierbare collega Leontien van Eijk-Bonekamp, tijdens de zomervakantie op 30 juli. Leontien kampte sinds eind februari met een ernstige ziekte. Helaas is ze hier - eerder dan verwacht - aan overleden, ondanks haar dappere strijd.

door
foto Privéfoto

Leontien was een zeer gewaardeerde collega die sinds 1 april 2006 als secretaresse een spilfunctie vervulde binnen de groep Proces- en Productontwerp (PPD) en zorgde daar voor een naadloze dagelijkse gang van zaken. Haar toewijding in haar werk en zorgzame karakter droegen bij aan het welzijn van het hele team. Ze was altijd bereid een helpende hand te bieden en op te komen voor haar collega’s.

Voor zowel de PPD-medewerkers als de stagiairs was Leontien een rots in de branding, onze niet aflatende steun, de leidende kracht in roerige tijden. Met haar uitgebreide ervaring en encyclopedisch geheugen van protocollen en contacten was haar bijdrage onbetaalbaar. Met bijna alle stagiairs had ze vanaf het allereerste begin een persoonlijke band. Ze vond het leuk om dit aspect van haar werk te doen en was er ook goed in. Ze belichaamde ons collectieve geheugen.

Leontien was buitengewoon zorgzaam. Ze was als een ‘moeder’ voor de PPD-stagiairs. Af en toe vergezelde ze stagiairs zelfs naar medische afspraken als ze hulp nodig hadden die verder ging dan alleen pijnverlichting. Ook loste ze huisvestingsproblemen op voor bepaalde stagiairs die bij aankomst in Eindhoven het slachtoffer werden van oplichting. Ze was getuige van PPD-gerelateerde bruiloften, vooral in Servië, een land waar ze een bijzondere voorliefde voor koesterde, en ze kende zelfs PPD-baby's.

Haar carrière bij de Technische Universiteit Eindhoven begon op 1 juli 2002 bij de afdeling Bibliotheek- en Informatiediensten, waar zij begon als medewerker documentaire informatievoorziening. In de loop van de tijd leerde zij veel bij en later stapte ze over naar een fulltime baan als secretaresse in de PPD-groep van de afdeling Scheikundige Technologie. Met een korte onderbreking bleef ze deze rol vervullen tot haar ziekbed in februari 2023, gedurende zij onverminderd bleef bijdragen aan onze afdeling. Bovendien zette zij zich ook buitengewoon in voor de vakbond.

Leontien was een geweldige, geliefde collega die een scherp inzicht had in de mens, dol was op de Bourgondische levensstijl (met name de Servische keuken) en buitengewoon behulpzaam was. Met opmerkelijke systematische precisie opereerde ze en ze beschikte over uitzonderlijke organisatietalenten. Haar afwezigheid laat diep verdriet na.

Prof.dr.ir. Martin van Sint Annaland EngD,
Professor Chemical Process Intensification, Scientific Director Product and Process Design

Deel dit artikel